American cookies, chocolate chip cookies, ότι μπορείτε να φανταστείτε σε cookie το έχω δοκιμάσει για τη Δήμητρα. Με κάθε νέα συνταγή που δοκιμάζω ενθουσιάζομαι! Άλλη έχει μαύρη ζάχαρη - από τα αγαπημένα μου συστατικά. Άλλη φυστικοβούτυρο, άλλη σταφίδες, άλλη καρύδι ή φουντούκι, άλλη βούτυρο γάλακτος... Και κάθε φορά η Δήμητρα με προσγειώνει απότομα! Δεν της αρέσουν - δεν τα τρώει - τέλος!
Και -όπως πάντα- κατά τύχη, έρχεται η μεγάλη ανακάλυψη και η ανατροπή όλων των δεδομένων. Με ότι υλικά υπήρχαν πρόχειρα στο σπίτι, μαστόρεψα μέσα σε λίγα λεπτά, κάτι μπισκοτάκια, που έγιναν ανάρπαστα! Τα έψηνα την ώρα που η Δήμητρα ήταν στο μπάνιο, και με το που βγήκε βρεγμένη και τυλιγμένη με την πετσέτα, δοκίμασε το πρώτο, ζεστό ακόμα από το ταψί. Αυτό ήταν! Έρωτας με την πρώτη ματιά!
Όπως είναι φυσικό η συνταγή καταγράφηκε όσο είχα φρέσκες τις αναλογίες, και θα εκτελείται σε μόνιμη βάση για πρωινό, κολατσιό κ.τ.λ.
Μπισκότα λαδιού με πορτοκάλι.
Υλικά:
3 κούπες γεμάτες ως επάνω αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λειψή λάδι (ελαιόλαδο, σπορέλαιο, ή μισό μισό)
1 κούπα λειψή χυμό από πορτοκάλι
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλ. ξύσμα από το πορτοκάλι
1/2 κουτ.γλ. κανέλα
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ. με το χέρι. Δεν παραζυμώνουμε γιατί τους βγαίνει το λάδι. Πλάθουμε μπισκότα ή κουλουράκια, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, 15-20 λεπτά.
Όταν βγαίνουν είναι μαλακά, αλλά κρυώνοντας σκληραίνουν παραμένοντας λίγο μαλακά στο εσωτερικό τους. Αν ψηθούν λόγο παραπάνω γίνονται πιο τραγανά.
Μου άρεσαν πολύ με το τσάι μου, αλλά και πασπαλισμένα με άχνη.
Θα τους ταίριαζε πολύ κοπανισμένο αμύγδαλο - θα δοκιμάσω την επόμενη φορά να προσθέσω 1/2 κούπα στη ζύμη.
Και -όπως πάντα- κατά τύχη, έρχεται η μεγάλη ανακάλυψη και η ανατροπή όλων των δεδομένων. Με ότι υλικά υπήρχαν πρόχειρα στο σπίτι, μαστόρεψα μέσα σε λίγα λεπτά, κάτι μπισκοτάκια, που έγιναν ανάρπαστα! Τα έψηνα την ώρα που η Δήμητρα ήταν στο μπάνιο, και με το που βγήκε βρεγμένη και τυλιγμένη με την πετσέτα, δοκίμασε το πρώτο, ζεστό ακόμα από το ταψί. Αυτό ήταν! Έρωτας με την πρώτη ματιά!
Όπως είναι φυσικό η συνταγή καταγράφηκε όσο είχα φρέσκες τις αναλογίες, και θα εκτελείται σε μόνιμη βάση για πρωινό, κολατσιό κ.τ.λ.
Μπισκότα λαδιού με πορτοκάλι.
Υλικά:
3 κούπες γεμάτες ως επάνω αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα λειψή λάδι (ελαιόλαδο, σπορέλαιο, ή μισό μισό)
1 κούπα λειψή χυμό από πορτοκάλι
1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ.γλ. ξύσμα από το πορτοκάλι
1/2 κουτ.γλ. κανέλα
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ. με το χέρι. Δεν παραζυμώνουμε γιατί τους βγαίνει το λάδι. Πλάθουμε μπισκότα ή κουλουράκια, και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, 15-20 λεπτά.
Όταν βγαίνουν είναι μαλακά, αλλά κρυώνοντας σκληραίνουν παραμένοντας λίγο μαλακά στο εσωτερικό τους. Αν ψηθούν λόγο παραπάνω γίνονται πιο τραγανά.
Μου άρεσαν πολύ με το τσάι μου, αλλά και πασπαλισμένα με άχνη.
Θα τους ταίριαζε πολύ κοπανισμένο αμύγδαλο - θα δοκιμάσω την επόμενη φορά να προσθέσω 1/2 κούπα στη ζύμη.
Σχόλια
Στον αέρα τα ψήνω...
Μπορεί να έχει διαφορά από φούρνο σε φούρνο, το έχω παρατηρήσει κι εγώ.
Με ότι μυρωδικό έχεις γίνονται, ξύσμα λεμονιού ή μανταρινιού, γλυκάνισο, μαστίχα...
Τα έχω δοκιμάσει κατά καιρούς όλα. Η έκδοση που δημοσίευσα αρχικά είναι η αγαπημένη της κόρης μου.