Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Cheesecake για τον έλεγχο.

Σήμερα οι εργασίες δεν προχώρησαν, γιατί το πρωί είχαμε να παραλάβουμε τον έλεγχο της Δήμητρας, που πηγαίνει πια στην Α' Γυμνασίου. Τόσο τα λόγια των καθηγητών, όσο και ο έλεγχος που παρουσίασε το καμάρι μας, μας εκτόξευσαν στη στρατόσφαιρα.
Όταν έχουμε επιτυχίες στην οικογένεια το γιορτάζουμε. Άλλες φορές με μια έξοδο όλοι μαζί, άλλες με μια δραστηριότητα ή έστω ένα γλυκό. Αυτή τη φορά και αφού λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσαμε να πάμε πουθενά, φτιάξαμε ένα από τα αγαπημένα γλυκά της Δήμητρας.



Cheesecake Λεμόνι

Υλικά:

Βάση:
1 πακέτο μπισκότα γεμιστά λεμόνι
1-2 κουτ. σούπας βούτυρο
Κρέμα:
600 γρ (3 σκαφάκια) τυρί κρέμα light (τύπου philadelfia)
500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης ή έστω φυτική (η light δεν πήζει)
2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι βανίλια λεμόνι
ξύσμα λεμονιού μπόλικο
Επικάλυψη:
1 βαζάκι Lemon Curd (κρέμα λεμόνι - το έχουν τα μεγάλα σούπερ μάρκετ στις μαρμελάδες)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα μπισκότα με το βούτυρο στο μούλτι καλά καλά. Ρίχνουμε το τρίμμα στη γνωστή φόρμα που αποσπάται το στεφάνι και το πατικώνουμε με το χέρι.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με τη βανίλια, το ξύσμα και την άχνη 5 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος να πήξει σαν γιαούρτι.
Αναμιγνύουμε τις δύο παραπάνω κρέμες και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Αφαιρούμε το στεφάνι, μεταφέρουμε το γλυκό σε πιατέλα και καλύπτουμε από πάνω με την κρέμα λεμόνι.
Στολίζουμε, κόβουμε και σερβίρουμε.



Καλή σας επιτυχία (και στα γλυκά και στους ελέγχους!)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν είναι δύσκολο, μόνο χ

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.

Μαγειρίτσα - δεν θέλει κόπο!

Παρεξηγημένο φαγητό - τάχα δύσκολο, θέλει κόπο, χρόνο κ.τ.λ. Μύθος! Όλη η δουλειά είναι το πλύσιμο και το κόψιμο των υλικών. Ούτε ζεμάτισμα ούτε τσιγάρισμα ούτε πολλά σκεύη λερωμένα. Ιδού λοιπόν πώς μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα και με εγγυημένη επιτυχία: Υλικά: 1 συκωταριά πλυμένη και κομμένη κομματάκια ψιλά ή χοντρά όπως σας αρέσει 5 μαρούλια πλυμένα και χοντροκομμένα 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα και κομμένα ροδέλες 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι λάδι περίπου 1 κούπα ή κατά τη συνήθειά σας 2 αυγά 1-2 λεμόνια το χυμό 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα στο χυμό από τα 2 παραπάνω λεμόνια Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φούλ, αντιστάσεις πάνω κάτω. Όλα τα λαχανικά και μυρωδικά μέσα σε μια γάστρα ή βαθύ ταψί, και από πάνω η συκωταριά, όλα αλατοπιπερωμένα. Θα ξεχειλίσει η γάστρα αλλά μήν φοβηθείτε, με το ψήσιμο μένουν τα μισά.  Περιλούζουμε με το λάδι και βάζουμε στον φούρνο που τον χαμηλώνουμε στο