... το φαΐ γίνεται μόνο του, και δεν λερώνεται και το ταψί!
Υλικά:
2-3 κιλά μοσχάρι σιδηρόδρομος (στηθοπλευρές) ή κότσι με το κόκκαλο.
8-10 πατάτες ολόκληρες
αλάτι - πιπέρι
4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και με το φλούδι τους,
χυμό από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι
3 μεγάλες λαδόκολλες
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φουλ.
Αλατοπιπερώνουμε κρέας και πατάτες.
Τυλίγουμε στις λαδόκολλες, φροντίζοντας οι πατάτες να είναι από κάτω για να ψηθούν στο ζωμό που θα βγάζει το κρέας.
Το βάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 130-140 βαθμούς, και... το ξεχνάμε για 5-6 ώρες.
Όταν το βγάλουμε αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και κόβουμε σταυρωτά τα χαρτιά από γωνία σε γωνία του πακέτου.
Ανοίγουμε τα χαρτιά προς τα έξω και αποκαλύπτουμε το θαύμα: το κρέας είναι λουκούμι, κυριολεκτικά λειώνει και ξεκολλάει από το κόκκαλο.
Τρίβουμε πιπεράκι με το μύλο, λίγη ρίγανη αν θέλουμε, και φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε όπως είναι το ταψί με το ανοιχτό πακέτο.
Υλικά:
2-3 κιλά μοσχάρι σιδηρόδρομος (στηθοπλευρές) ή κότσι με το κόκκαλο.
8-10 πατάτες ολόκληρες
αλάτι - πιπέρι
4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και με το φλούδι τους,
χυμό από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι
3 μεγάλες λαδόκολλες
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φουλ.
Αλατοπιπερώνουμε κρέας και πατάτες.
Τυλίγουμε στις λαδόκολλες, φροντίζοντας οι πατάτες να είναι από κάτω για να ψηθούν στο ζωμό που θα βγάζει το κρέας.
Το βάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 130-140 βαθμούς, και... το ξεχνάμε για 5-6 ώρες.
Όταν το βγάλουμε αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και κόβουμε σταυρωτά τα χαρτιά από γωνία σε γωνία του πακέτου.
Ανοίγουμε τα χαρτιά προς τα έξω και αποκαλύπτουμε το θαύμα: το κρέας είναι λουκούμι, κυριολεκτικά λειώνει και ξεκολλάει από το κόκκαλο.
Τρίβουμε πιπεράκι με το μύλο, λίγη ρίγανη αν θέλουμε, και φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε όπως είναι το ταψί με το ανοιχτό πακέτο.
Σχόλια