Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παγωτό καραμέλα

- Καλά μαμά... το καλύτερο παγωτό που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου!!! Από όλες τις γέψεις!!! (Δήμητρα ετών 6)



Υλικά:
1 κουτί Morfat ή Ermol (φυτική σαντιγύ στο τενεκεδάκι)
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένα από την προηγούμενη μέρα ώστε να έχουν κρυώσει τελείως (οδηγίες στη συνέχεια)
1 κουτί γάλα εβαπορέ στο ψυγείο από την προηγούμενη να είναι κρύο.
1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια.
1-2 κουτ. σούπας ουίσκι ή ρούμι. Το ποτό του πάει πολύ, ειδικά το ουίσκι. Μην βάλετε πολύ γιατί εμποδίζει το παγωτό να πήξει.

Εκτέλεση:
Καραμέλωμα του ζαχαρούχου από την προηγούμενη μέρα: βάζουμε σε κατσαρόλα τα κουτιά όπως είναι σφραγισμένα. Από κάτω τους βάζουμε κάτι που να τα εμποδίζει να εφάπτονται στον πάτο της κατσαρόλας. Π.χ. το σχαράκι από το γκαζάκι, το στρογγυλό με τις τρύπες από το μύλο του πουρέ, ή μερικά πιρουνάκια. Τα σιγοβράζουμε για 2:30 ώρες, προσθέτοντας καυτό νερό κατά διαστήματα ώστε να είναι πάντα σκεπασμένα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πρίν τα ανοίξουμε για να μην πεταχτεί παντού. Το γάλα θα έχει γίνει καραμέλα.

Χτυπάμε στο μίξερ τη Morfat να αφρατύνει και να φουσκώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ένα ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το εβαπορέ, τη βανίλια και το ουίσκι και χτυπάμε  άλλα 5 λεπτά.

Βάζουμε να παγώσει, και όταν έχει αρχίσει να παγώνει γύρω γύρω ξαναχτυπάμε και ξαναβάζουμε να παγώσει. Όταν ξαναρχίσει να πήζει, ανακατεύουμε και το δεύτερο ζαχαρούχο, αλλά ελαφρά με το κουτάλι, ώστε να μην ενσωματωθεί τελείως, αλλά να παραμείνει εμφανής η καραμέλα μέσα στην κρέμα. Επιτέλους το αφήνουμε ήσυχο να παγώσει τελείως.

Απολαμβάνουμε!

Σχόλια

Ο χρήστης ΠΕΠΗ είπε…
ειναι απιστευτο μπραβο ειναιαυτο που εψαχνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν εί...

Μοσχάρι στη λαδόκολλα...

... το φαΐ γίνεται μόνο του, και δεν λερώνεται και το ταψί! Υλικά: 2-3 κιλά μοσχάρι σιδηρόδρομος (στηθοπλευρές) ή κότσι με το κόκκαλο. 8-10 πατάτες ολόκληρες αλάτι - πιπέρι 4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και με το φλούδι τους, χυμό από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι 3 μεγάλες λαδόκολλες Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φουλ. Αλατοπιπερώνουμε κρέας και πατάτες. Τυλίγουμε στις λαδόκολλες, φροντίζοντας οι πατάτες να είναι από κάτω για να ψηθούν στο ζωμό που θα βγάζει το κρέας. Το βάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 130-140 βαθμούς, και... το ξεχνάμε για 5-6 ώρες. Όταν το βγάλουμε αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και κόβουμε σταυρωτά τα χαρτιά από γωνία σε γωνία του πακέτου.  Ανοίγουμε τα χαρτιά προς τα έξω και αποκαλύπτουμε το θαύμα: το κρέας είναι λουκούμι, κυριολεκτικά λειώνει και ξεκολλάει από το κόκκαλο. Τρίβουμε πιπεράκι με το μύλο, λίγη ρίγανη αν θέλουμε, και φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε όπως είναι το ταψί με το ανοιχτό πακέτο. ...

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.