- Καλά μαμά... το καλύτερο παγωτό που έχω δοκιμάσει στη ζωή μου!!! Από όλες τις γέψεις!!! (Δήμητρα ετών 6)
Υλικά:
1 κουτί Morfat ή Ermol (φυτική σαντιγύ στο τενεκεδάκι)
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένα από την προηγούμενη μέρα ώστε να έχουν κρυώσει τελείως (οδηγίες στη συνέχεια)
1 κουτί γάλα εβαπορέ στο ψυγείο από την προηγούμενη να είναι κρύο.
1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια.
1-2 κουτ. σούπας ουίσκι ή ρούμι. Το ποτό του πάει πολύ, ειδικά το ουίσκι. Μην βάλετε πολύ γιατί εμποδίζει το παγωτό να πήξει.
Εκτέλεση:
Καραμέλωμα του ζαχαρούχου από την προηγούμενη μέρα: βάζουμε σε κατσαρόλα τα κουτιά όπως είναι σφραγισμένα. Από κάτω τους βάζουμε κάτι που να τα εμποδίζει να εφάπτονται στον πάτο της κατσαρόλας. Π.χ. το σχαράκι από το γκαζάκι, το στρογγυλό με τις τρύπες από το μύλο του πουρέ, ή μερικά πιρουνάκια. Τα σιγοβράζουμε για 2:30 ώρες, προσθέτοντας καυτό νερό κατά διαστήματα ώστε να είναι πάντα σκεπασμένα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πρίν τα ανοίξουμε για να μην πεταχτεί παντού. Το γάλα θα έχει γίνει καραμέλα.
Χτυπάμε στο μίξερ τη Morfat να αφρατύνει και να φουσκώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το ένα ζαχαρούχο και χτυπάμε άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το εβαπορέ, τη βανίλια και το ουίσκι και χτυπάμε άλλα 5 λεπτά.
Βάζουμε να παγώσει, και όταν έχει αρχίσει να παγώνει γύρω γύρω ξαναχτυπάμε και ξαναβάζουμε να παγώσει. Όταν ξαναρχίσει να πήζει, ανακατεύουμε και το δεύτερο ζαχαρούχο, αλλά ελαφρά με το κουτάλι, ώστε να μην ενσωματωθεί τελείως, αλλά να παραμείνει εμφανής η καραμέλα μέσα στην κρέμα. Επιτέλους το αφήνουμε ήσυχο να παγώσει τελείως.
Απολαμβάνουμε!
Σχόλια