Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπισκότα γεμιστά νηπιαγωγείου

Κέρασμα γενεθλίων για τα παιδάκια του νηπιαγωγείου. Τα μικρά ενθουσιάστηκαν και ζήταγαν από τη δική μου να δώσουμε τη συνταγή για να τα φτιάξουν κι εκείνα με τις μαμάδες τους.

 
Για να κεράσουμε 50 παιδάκια (μην μείνει παραπονεμένη η άλλη τάξη) και τις δασκάλες, χρησιμοποιήσαμε:
3 και 1/2 πακέτα πτι-μπέρ

Για την κρέμα:
1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη =250γρ
1 ζαχαρούχο γάλα
1/2 πακέτο άχνη
1/2 πακέτο κακάο
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, χτυπάμε να ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το κακάο, ξαναχτυπάμε, έτοιμο. 

Για τη διακόσμηση:
2 σοκολάτες κουβερτούρες = 250γρ
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
2 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ
3 φακελάκια χρωματιστή τρούφα

Είναι πραγματικά απλό: Κολλάμε μπισκότα πτί-μπέρ ανά δύο, χρησιμοποιώντας ως κόλλα λίγη nutella / merenda ή κρέμα βουτύρου σαν αυτήν που φτιάχνουμε το γλυκό με τα μπισκότα (μωσαϊκό). Τα βάζουμε για λίγα λεπτά στην κατάψυξη να σφίξουν, όσο εμείς λειώνουμε σε μπαιν-μαρί τη σοκολάτα. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα πρώτα στην σοκολάτα, και μετά στην τρούφα να κολλήσει. Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
Αν χρησιμοποιηθεί η κρέμα βουτύρου, η γεύση μοιάζει πολύ με το μωσαϊκό - εκτός από το κονιάκ που το απέφυγα για τα μικρά.

Χρόνια πολλά!!

Σχόλια

Ο χρήστης popelix είπε…
Ωραία ιδέα, θα τα προτείνουμε αύριο στο http://www.facebook.com/mammasworkathome
Ο χρήστης Owl Mommy Βέρα είπε…
Δεν πειράζει που το παιδί μου δεν τρώει ακόμα μπισκότα, ε?
Θα τα φτιάξω για μας..χεχε!
Χαιρετισμούς*
Ο χρήστης Sofia είπε…
Μιαμ μιαμ!!!

Πέρνα από το σπιτάκι μου έχουμε παιχνίδι...
http://www.mamasofia.com/2012/03/to-know-us-better.html
Ο χρήστης Iωάννα είπε…
Τα μπισκοτάκια αυτά φαίνονται πολύ ωραία και είναι ό,τι πρέπει για μικρούς και για μεγάλους.Μετά από πολλή σκέψη λέω να τα φτιάξω για τη γιορτή της κόρης μου για να κεράσει τους συμμαθητές της στο σχολείο τη Δευτέρα.Ελπίζω να τα πετύχω. Εντυπώσεις τη Δευτέρα.
Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν εί...

Μοσχάρι στη λαδόκολλα...

... το φαΐ γίνεται μόνο του, και δεν λερώνεται και το ταψί! Υλικά: 2-3 κιλά μοσχάρι σιδηρόδρομος (στηθοπλευρές) ή κότσι με το κόκκαλο. 8-10 πατάτες ολόκληρες αλάτι - πιπέρι 4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και με το φλούδι τους, χυμό από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι 3 μεγάλες λαδόκολλες Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φουλ. Αλατοπιπερώνουμε κρέας και πατάτες. Τυλίγουμε στις λαδόκολλες, φροντίζοντας οι πατάτες να είναι από κάτω για να ψηθούν στο ζωμό που θα βγάζει το κρέας. Το βάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 130-140 βαθμούς, και... το ξεχνάμε για 5-6 ώρες. Όταν το βγάλουμε αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και κόβουμε σταυρωτά τα χαρτιά από γωνία σε γωνία του πακέτου.  Ανοίγουμε τα χαρτιά προς τα έξω και αποκαλύπτουμε το θαύμα: το κρέας είναι λουκούμι, κυριολεκτικά λειώνει και ξεκολλάει από το κόκκαλο. Τρίβουμε πιπεράκι με το μύλο, λίγη ρίγανη αν θέλουμε, και φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε όπως είναι το ταψί με το ανοιχτό πακέτο. ...

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.