Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες ατάκες Δήμητρας

  1. - Πολύ δουλειά έχει το επισκευαστήριο... γεμάτο χαλασμένα αυτοκίνητα... (το συνεργείο)
  2. - Όχι μπαμπά... δεν είναι τούρκικο, είναι σουηδέζικο... από τη Σουηδεσία. (τούρκικο - Τουρκία, σουηδέζικο - Σουηδεσία)


Και το καλύτερo:
Στην επιστροφή από τις καλοκαιρινές μας διακοπές στη Μάνη, κάναμε έναν κύκλο για να περάσουμε από το θέατρο της Επιδαύρου να δει η Δήμητρα έναν αρχαιολογικό χώρο για πρώτη φορά, μια και είχανε μιλήσει για τα αρχαία μνημεία και στο σχολείο (προ-προ-νήπιο). Ενθουσιάστηκε με τα πάντα: από το πάρκινγκ μέχρι και τα δέντρα. Είδαμε πρώτα το μουσείο, και μετά ανεβήκαμε στο θέατρο.

Ανεβαίνοντας της εξηγούσα πως το μαγικό σε αυτό το θέατρο είναι η ακουστική του. Δηλαδή πως όσο ψηλά και αν κάθεσαι μπορείς να ακούς τί λένε οι ηθοποιοί στην ορχήστρα (σκηνή) το ίδιο καθαρά σαν να είσαι κοντά τους. Μόλις φτάσαμε εκεί, πετύχαμε μια ιταλιδούλα τουρίστρια να τραγουδάει. Μια κοπελίτσα 14-15 χρονών, τραγουδούσε με αγγελική φωνούλα θρησκευτικούς ύμνους. Η Δήμητρα έμεινε εκστατική για λίγα λεπτά, και μετά άρχισε να ανεβαίνει. Κάθε 5-6 διαζώματα καθόταν για λίγο να επιβεβαιώσει το θέμα της ακουστικής. Ξαφνικα:
-Μαμά... τσίσα μου!
-Έλα, πάμε κάτω να βρούμε την τουαλέτα.
-Μα... θα χάσω την παράσταση!!

Σχόλια

Ο χρήστης popelix είπε…
Γεια σου Αρχοντία και καλή σχολική χρονιά! Πολύ τσαχπίνα η μικρούλα σου ;-) Με γεια και το νέο blogger theme.
Ο χρήστης Αρχοντία είπε…
Γεια σου Popelix. Καλή σχολική χρονιά και σε σας! Με έπιασε φθινοπωρινή διάθεση και αυτό το theme ταιριάζει στην εποχή!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν εί...

Μοσχάρι στη λαδόκολλα...

... το φαΐ γίνεται μόνο του, και δεν λερώνεται και το ταψί! Υλικά: 2-3 κιλά μοσχάρι σιδηρόδρομος (στηθοπλευρές) ή κότσι με το κόκκαλο. 8-10 πατάτες ολόκληρες αλάτι - πιπέρι 4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και με το φλούδι τους, χυμό από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι 3 μεγάλες λαδόκολλες Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φουλ. Αλατοπιπερώνουμε κρέας και πατάτες. Τυλίγουμε στις λαδόκολλες, φροντίζοντας οι πατάτες να είναι από κάτω για να ψηθούν στο ζωμό που θα βγάζει το κρέας. Το βάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 130-140 βαθμούς, και... το ξεχνάμε για 5-6 ώρες. Όταν το βγάλουμε αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και κόβουμε σταυρωτά τα χαρτιά από γωνία σε γωνία του πακέτου.  Ανοίγουμε τα χαρτιά προς τα έξω και αποκαλύπτουμε το θαύμα: το κρέας είναι λουκούμι, κυριολεκτικά λειώνει και ξεκολλάει από το κόκκαλο. Τρίβουμε πιπεράκι με το μύλο, λίγη ρίγανη αν θέλουμε, και φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε όπως είναι το ταψί με το ανοιχτό πακέτο. ...

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.