Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πλαστελίνη v/s laptop

Εμείς στο νηπιαγωγείο με κάτι πλαστελίνες παίζαμε θυμάμαι... 

Ατάκες Δήμητρας, ετών 3,5, και πάει προ-προνήπιο:

- Μαμά άμα αποφασίσουμε να πάμε στη Γαλλία θα πάμε με αεροπλάνο.
- Πώς το σκέφτηκες αυτό Μιμίκα μου; (οτι μπορεί να πάμε στη Γαλλία εννοούσα εγώ)
- Μα μαμά είναι πολύ μακριά για να πάμε με το κόρσα! (opel corsa)
-Άμα πάμε στο Βόλο, μπορούμε να πάμε με το τραίνο... αλλά συνήθως πάμε με το αυτοκίνητο.
Το μυστήριο λύθηκε στη συγκέντρωση γονέων, όπου έμαθα οτι η θεματική ενότητα που δουλεύουν αυτόν το μήνα, είναι τα μέσα μεταφοράς.

Μετά το σούπερ μάρκετ:
- Μαμά, ξεχάσαμε να πάρουμε σαπούνι... (πραγματι, είχε τελειώσει)
- Ευτυχώς το θυμήθηκε ο μπαμπάς και πήρε.
- Πού είναι να το δω;
- Στο μπάνιο...
Πάει, το βλέπει,
- Α, dettol...
- Που το ξέρεις βρε Δήμητρα;
-Αφού το γράφει... (δηλαδή τί μου λέει τώρα; οτι ξέρει να διαβάσει;)
και συνεχίζει:
- Για τα μικρόβια...

Για την 28η Οκτωβρίου:

- Μαμά, κάποτε τα παλιά τα χρόνια έγινε πόοοοολεμος!! Κάτι άθρωποι ήθελαν να μας πάρουν την Ελλάδα. Η χώρα που ζούμε είναι η Ελλάδα! Ήθελαν να πάρουν τα σπίτια μας... Και ο ταχυδρόμος έφερε τη νύχτα ένα γράμμα (τελεσίγραφο). Ο αμαξάς (Μεταξάς) που ήταν ο αρχηγός της Ελλάδας, το διάβασε και θύμωσε. Και τότε αναγκάστηκε και είπε: ΟΧΙ!!!

Έφερε και μια χειροτεχνία δάφνινο στεφάνι:
- Αυτό το στεφάνι είναι γι' αυτούς που πολέμησαν γενναία... (με δέος)

Να παραγγείλω την britanica, ή έχει βγει καμιά καλύτερη;; ... μπα, μέχρι να την παραλάβω, η μικρή θα λύνει τις απορίες της με αναζήτηση στο Google!


Σχόλια

Ο χρήστης Aspa είπε…
Τέλειοι διάλογοι! Και εμείς τον Μεταξά, αμαξά τον λέγαμε :)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν εί...

Μοσχάρι στη λαδόκολλα...

... το φαΐ γίνεται μόνο του, και δεν λερώνεται και το ταψί! Υλικά: 2-3 κιλά μοσχάρι σιδηρόδρομος (στηθοπλευρές) ή κότσι με το κόκκαλο. 8-10 πατάτες ολόκληρες αλάτι - πιπέρι 4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και με το φλούδι τους, χυμό από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι 3 μεγάλες λαδόκολλες Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φουλ. Αλατοπιπερώνουμε κρέας και πατάτες. Τυλίγουμε στις λαδόκολλες, φροντίζοντας οι πατάτες να είναι από κάτω για να ψηθούν στο ζωμό που θα βγάζει το κρέας. Το βάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 130-140 βαθμούς, και... το ξεχνάμε για 5-6 ώρες. Όταν το βγάλουμε αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και κόβουμε σταυρωτά τα χαρτιά από γωνία σε γωνία του πακέτου.  Ανοίγουμε τα χαρτιά προς τα έξω και αποκαλύπτουμε το θαύμα: το κρέας είναι λουκούμι, κυριολεκτικά λειώνει και ξεκολλάει από το κόκκαλο. Τρίβουμε πιπεράκι με το μύλο, λίγη ρίγανη αν θέλουμε, και φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε όπως είναι το ταψί με το ανοιχτό πακέτο. ...

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.