Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Δήμητρα συγυρίζει!!

Εγώ στο γραφείο μου δουλεύω, και ακριβώς πίσω μου, η Δήμητρα στήνει το δικό της γραφείο στο τραπέζι του σαλονιού. Μολύβια, κουκλιά, παζλ, λαστιχάκια, κοκαλάκια, όλα μαζί... ακολουθεί κάποιο μοτίβο στην τοποθέτηση πάντως...

-Μαμάα! Κοίτα! Συγύρισα το γραφείο μου!


Να επισημάνω κάποια ενδιαφέροντα αντικείμενα:
  1. η πιπίλα πάνω αριστερά γωνία, σε σημείο που καθισμένη στο καρεκλάκι, να την φτάνει απλώνοντας το χέρι.
  2. καλώδιο USB γκρι μασουράκι στο κέντρο του τραπεζιού.
  3. κόφτης φωτογραφιών πάνω δεξιά.
  4. βούρτσα ρούχων ξύλινη.
  5. ξύλινο στεφάνι κεντήματος της προγιαγιάς μου (πού το ξετρύπωσε;;).

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Την καλημέρα μου.....
Τυχερή...μανούλα!
Τι μου θύμησες.....τώρα!Δύο τις έχω,μεγάλες τώρα πια,αλλά τις θυμάμαι...με τα ίδια καμώματα....της μικρής σου.Η δική μου μικρή,τώρα στα 16,όταν ήταν σαν την κορούλα σου,μάζευε.....ότι δεν μπορεί να βάλει ο νους σου,τα χάναμε,τα ξεχνούσαμε,μπορώ να πω και όταν ερχόταν η ώρα του συγυρίσματος,όλα τα χαμμένα,έρχονταν στην επιφάνεια,αλλά τότε...ήταν αργά.
Να σου ζήσει,να την χαίρεσαι,να την καμαρώνεις....είναι πολύ γλυκούλα!!!
Πολλά φιλάκια,στα τρυφερούλια....μαγουλάκια της.
Λία...
Ο χρήστης Δημιουργία είπε…
Δε γινεται κοτζαμ Δημητρα να μην εχει δικο της γραφειο, απαραδεκτο, χα χα....
Ο χρήστης BIKY είπε…
Να την χαιρεσε την κουκλίτσα σου

Καταπληκτικη η δουλειά σου
Ελπιζω να τα λέμε συχνά

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν εί...

Μοσχάρι στη λαδόκολλα...

... το φαΐ γίνεται μόνο του, και δεν λερώνεται και το ταψί! Υλικά: 2-3 κιλά μοσχάρι σιδηρόδρομος (στηθοπλευρές) ή κότσι με το κόκκαλο. 8-10 πατάτες ολόκληρες αλάτι - πιπέρι 4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και με το φλούδι τους, χυμό από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι 3 μεγάλες λαδόκολλες Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φουλ. Αλατοπιπερώνουμε κρέας και πατάτες. Τυλίγουμε στις λαδόκολλες, φροντίζοντας οι πατάτες να είναι από κάτω για να ψηθούν στο ζωμό που θα βγάζει το κρέας. Το βάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 130-140 βαθμούς, και... το ξεχνάμε για 5-6 ώρες. Όταν το βγάλουμε αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και κόβουμε σταυρωτά τα χαρτιά από γωνία σε γωνία του πακέτου.  Ανοίγουμε τα χαρτιά προς τα έξω και αποκαλύπτουμε το θαύμα: το κρέας είναι λουκούμι, κυριολεκτικά λειώνει και ξεκολλάει από το κόκκαλο. Τρίβουμε πιπεράκι με το μύλο, λίγη ρίγανη αν θέλουμε, και φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε όπως είναι το ταψί με το ανοιχτό πακέτο. ...

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.