Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δήμητρα!!

Ακολούθησα το παράδειγμα της Άσπας, και άρχισα να καταγράφω τα λόγια του παιδιού μου.  Πρόκειται φυσικά για θυσαυρούς για μένα τη μάνα...


Επιστρέφω από δουλειά (1 ώρα απουσίας)
-Είμαι πελήφανη για σένα που γύρισες στο σπίτι μας!

Της ετοίμασα ένα αυγό βραστό:
- Μαμά είμαι πολύ πελήφανη για σένα που είσαι τόσο καλή μαμά!
Και καπάκι ένα αχλάδι:
- Σ'ευχαλιστώ που με φλοντίζεις...

- Είμαι πολύ πελήφανη για τη γάτα μας - είναι πολύ καλή, με κοιτάζει από το παλάθυλο!


Τις επόμενες μέρες είχαμε ραγδαίες εξελίξεις! Μέσα σε μια εβδομάδα έκοψε την πάνα και έμαθε να λέει το "ρρό". Τραβηχτό και γεμάτο γεμάτο! Μπορεί φαινομενικά να πρόκειται για δύο άσχετα γεγονότα αλλά δεν είναι!!

Χοροπηδώντας προς τα έξω:
- Παππού, παππού! Δέν φορράω πάνα, πάω για χορρό, είμαι μπαλαρρίνα!!! Κοίτα... κοίτα τί φορράω! Κορρμάκι! και φούστα με τούλι και πεταλούδα!!
- Βρε! Μπες μέσα γυμνό! Θα κρυώσεις, ντύσου, βάλε ένα παντελόνι!
- Και τί μπαλαρρίνα θα είμαι χωρρίς φούστα η κακομοίρρα...

Μετά το δεύτερο μάθημα:
- Ο κακομοίρρης ο μπαμπάς θα πάθει σσσόκ! άμα με δεί να χορρεύω!! (τό 'χει πιάσει το νόημα η μινιατούρα!!)

Σχόλια

Ο χρήστης Aspa είπε…
Μπράβο στην κουκλίτσα! Και εις ανώτερα! Το κόψιμο της πάνας είναι σπουδαίο επίτευγμα! Αλλά και το ρρρρρρο! Και η Εβελίνα όταν έμαθε να λέει το ρο, έτσι τραβηχτό το έλεγε. Η Εβίτα λέει ακόμα «λο»!
Μπράβο και σε σένα που άρχισες να τα γράφεις τα λογάκια! Είναι όντως θησαυροί και για σένα και για το παιδί όταν θα μεγαλώσει…
Καλό βράδυ!
Ο χρήστης Maria Tzirita είπε…
Χαίρομαι που σε γνωρίζω Αρχοντία μου, απ'ότι είδα είσαι χρυσοχέρα και στη μαγειρική και στη ζωγραφική! Μπράβο σου! Όσο για την κόρη, νομίζω εσύ πρέπει να είσαι πολύ περήφανη, έτσι δεν είναι; Πολλά φιλιά και σ'ευχαριστώ για το σχόλιό σου στο μπλογκ μου και για τις ευχές σου βέβαια! Να είσαι καλά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν εί...

Μοσχάρι στη λαδόκολλα...

... το φαΐ γίνεται μόνο του, και δεν λερώνεται και το ταψί! Υλικά: 2-3 κιλά μοσχάρι σιδηρόδρομος (στηθοπλευρές) ή κότσι με το κόκκαλο. 8-10 πατάτες ολόκληρες αλάτι - πιπέρι 4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και με το φλούδι τους, χυμό από 1 λεμόνι & 1 πορτοκάλι 3 μεγάλες λαδόκολλες Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φουλ. Αλατοπιπερώνουμε κρέας και πατάτες. Τυλίγουμε στις λαδόκολλες, φροντίζοντας οι πατάτες να είναι από κάτω για να ψηθούν στο ζωμό που θα βγάζει το κρέας. Το βάζουμε στο φούρνο, χαμηλώνουμε στους 130-140 βαθμούς, και... το ξεχνάμε για 5-6 ώρες. Όταν το βγάλουμε αφήνουμε 10 λεπτά να ηρεμήσει και κόβουμε σταυρωτά τα χαρτιά από γωνία σε γωνία του πακέτου.  Ανοίγουμε τα χαρτιά προς τα έξω και αποκαλύπτουμε το θαύμα: το κρέας είναι λουκούμι, κυριολεκτικά λειώνει και ξεκολλάει από το κόκκαλο. Τρίβουμε πιπεράκι με το μύλο, λίγη ρίγανη αν θέλουμε, και φρέσκο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρουμε όπως είναι το ταψί με το ανοιχτό πακέτο. ...

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.