Υλικά - ingredients
2 κούπες (των 250cc) αλεύρι - 2 cups wheat flour (1 cup = 250 cc)
1 κούπα χλιαρό γάλα - 1 cup lukewarm milk
2 κουτ.σουπ. βούτυρο - 2 table spoons butter
4 κουτ.σουπ. ζάχαρη - 4 table spoons sugar
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι - 1/2 coffee spoon salt
1 φακελάκι μαγιά - 9 gr dried yeast
5 κουτ.σούπ. μαύρη ζάχαρη - 5 table spoons dark sugar
1 κουτ.σουπ. κανέλα - 1 table spoon cinnamon
1 αυγό για το γυάλισμα - 1 egg for glazing
επιπλέον 2-3 κουτ. βούτυρο λιωμένο για το βουτύρωμα - 2-3 extra table spoons melted butter
Εκτέλεση :
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει έως ότου γίνει τουλάχιστον διπλάσια σε όγκο.
- Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα με χαρτί και βουτυρώνουμε.
- Aπλώνουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, πάχους 1 εκ. περίπου. Βουτυρώνουμε σπάταλα και πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.

Roll the sheet buttering the outside while rolling.
- Κόβουμε το ρολό σε 5-6 κομμάτια, και τα βάζουμε στη σειρά στη φόρμα, με τις κομμένες πλευρές πάνω-κάτω.

- Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να ξαναδιπλασιαστεί σε όγκο, αλείφουμε με αυγό χτυπημένο, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη ή/και λίγο σησάμι, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 30-35' λεπτά.

Let it rise again till it doubles it's size, glaze with egg, powder with some dark sugar or/and sesame and bake in preheated oven, 180 C, 30-35' minutes.
Σχόλια