Μπριζόλες μεθυσμένες με φρέσκο δεντρολίβανο:

Υλικά:
5 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό
4-5 κλαδάκια δεντρολίβανο από τη γλάστρα (εδώ δεν μπαίνει ξερό)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες κι αυτές
αλάτι πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτάκι μπύρα 330 ml
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στο φούλ να κάψει.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα κλαδάκια δενρτολίβανου, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και πασπαλίζουμε και τη ζάχαρη.
Από πάνω βάζουμε τις μπριζόλες αλατο-πιπερομένες σφηνωτά τη μία με την άλλη. Τις λούζουμε με την μπύρα. Λάδι ελάχιστο, γιατί έχουν αρκετό λίπος από μόνες τους, και στο φούρνο. Μόλις αρχίσει να βράζει το υγρό χαμηλώνοπυμε στους 220 βαθμούς, κι αφήνουμε να ψηθούν για 1-1,5 ώρα συνολικά. Οταν ροδίσουν αρκετά από τη μία τις γυρίζουμε.
Γίνονται τόσο μαλακές που λειώνουν στο στόμα, και η σάλτσα που μένει είναι κάτι άλλο!
Στη φωτογραφία με πουρέ πατάτα-καρότο ιδέα που πήρα από τη Λυδία

Υλικά:
5 μπριζόλες χοιρινές από λαιμό
4-5 κλαδάκια δεντρολίβανο από τη γλάστρα (εδώ δεν μπαίνει ξερό)
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες κι αυτές
αλάτι πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτάκι μπύρα 330 ml
Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο στο φούλ να κάψει.
Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τα κλαδάκια δενρτολίβανου, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και πασπαλίζουμε και τη ζάχαρη.
Από πάνω βάζουμε τις μπριζόλες αλατο-πιπερομένες σφηνωτά τη μία με την άλλη. Τις λούζουμε με την μπύρα. Λάδι ελάχιστο, γιατί έχουν αρκετό λίπος από μόνες τους, και στο φούρνο. Μόλις αρχίσει να βράζει το υγρό χαμηλώνοπυμε στους 220 βαθμούς, κι αφήνουμε να ψηθούν για 1-1,5 ώρα συνολικά. Οταν ροδίσουν αρκετά από τη μία τις γυρίζουμε.
Γίνονται τόσο μαλακές που λειώνουν στο στόμα, και η σάλτσα που μένει είναι κάτι άλλο!
Στη φωτογραφία με πουρέ πατάτα-καρότο ιδέα που πήρα από τη Λυδία
Σχόλια