Αυτό δεν είναι κανένα πρωτότυπο φαγητό αλλά έγινε πολύ ωραίο.Όχι δεν είναι μουσακάς...
8-10 τρυφερά κολοκυθάκια κομμένα πολύ λεπτές φέτες
500γρ κιμά
3-4 ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 κρεμμύδι
1 φλ.τσαγιού φρέσκο δυόσμο
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
500γρ κρέμα γάλακτος
4 αυγά
300 γρ παρμεζάνα τριμμένη ή κεφαλογραβιέρα
αλάτι πιπέρι λάδι
Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε καμιά ώρα στο τρυπητό να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Ετοιμάζουμε τον κιμά κατά τα γνωστά: τον σωτάρουμε με το κρεμμύδι, ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, και μόλις πιεί τα υγρά και σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε και το δυόσμο.
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι κολοκυθάκια, κιμά, τυρί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Πάνω πάνω να είναι τυρί.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και περιλούζουμε.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, 45 λεπτά.
Αυτό το φαγητό μου αρέσει και χωρίς κιμά. Μόνο με σάλτσα ντομάτα με μπόλικο δυόσμο, και μπόλικο τυρί.
Σχόλια