3/3/09

Χταπόδι στη χόβολη

Πολύ φιλότιμο αυτό το χταπόδι... ψηνόταν μόνο του όσο εμείς πετούσαμε (προσπαθούσαμε δηλαδή) χαρταετό. Μόλις ψήθηκε παραχώρησε τη θέση του στο τζάκι, στα καλαμάρια και τις γαρίδες. Διασκέδασα με την υπόλοιπη παρέα και φάγαμε πεντανόστιμα και υγιεινά, χωρίς να περάσω ώρες στην κουζίνα!


Υλικά:
1 ολόκληρο χταπόδι καθαρισμένο, πλυμμένο και στραγγισμένο
λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο
λαδολέμονο ή λαδόξυδο
ρίγανη

Εκτέλεση:
Τυλίγουμε το χταπόδι στη λαδόκολλα, και μετά με 3-4 στρώσεις αλουμινόχαρτο. Το θάβουμε στην καυτή χόβολη και αφήνουμε να ψηθεί 1 ώρα για κάθε κιλό.
Σερβίρουμε με το ζουμί που βγάζει κατά το ψήσιμο, και με λαδολέμονο ή λαδόξυδο και ρίγανη.
Αλλιώς, αυτοσχεδιάζουμε με τα μυρωδικά, προσθέτοντας ίσως στο ψήσιμο μερικούς κόκκους πιπέρι, ή ένα φύλλο δάφνης, ή στο λαδολέμονο  μαϊντανό...

1 σχόλιο:

Δημιουργία είπε...

Νοστιμοτατος μεζες το χταποδακι.Καλη Σαρακοστη να εχεις.