Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εργαστήριο αγιογραφίας, παραγγελίες, μαθήματα και άλλες εργασίες

 Έχω χρόοοονια να γράψω εδώ... αλλά είχαμε πολλέεες δουλειές! Πολλές σελίδες που διατηρώ για επαγγελματικούς λόγους, παρασύρθηκα και από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και παραμέλησα τα Blog. Τώρα πια, με βρίσκει κανείς σαν τον μαϊντανό παντού: blogger, wordpress, google, facebook, instagram και pinterest. 

Οι δουλειές μας λοιπόν προχώρησαν και τώρα πια είναι και το εργαστήριό μας οργανωμένο και έτοιμο να το επισκεφτείτε. Μόνο που λόγω covid-19, δεχόμαστε με ραντεβού και με μάσκες και ότι άλλο προβλέπει ο νόμος, για αυτό πριν έρθετε πάρτε μας ένα τηλέφωνο.

εργαστήριο αγιογραφίας

Εδώ λοιπόν, ζωγραφίζουμε ωραίες εικόνες με την παραδοσιακή τεχνική της αυγοτέμπερας. Έχουμε μια έτοιμη συλλογή, αλλά αναλαμβάνουμε και παραγγελίες.
αγιογραφίες παραγγελία
Ζωγραφίζουμε επίσης και τοιχογραφίες για εκκλησίες και εκκλησάκια, αλλά όχι σε μουσαμά με πλαστικά και ακρυλικά. Δουλεύουμε επί τόπου πάνω στον τοίχο με χρώματα αγιογραφίας.

Ακόμα, κάνουμε ζωγραφική απομίμηση μαρμάρου σε κολώνες, ποδιές κλπ.
αγιογραφιεσ τοιχογραφιεσ απομιμηση μαρμαρου
Αλλά το πιο ωραίο, είναι τα μαθήματα αγιογραφίας εδώ στο εργαστήριό μας, αλλά και τα διαδικτυκά. έχουμε πολύ καλή παρέα σε όλες τις ομάδες, τόσο στα απογευματινά όσο και στα πρωινά μας τμήματα που είναι ολιγομελή (έως 6 άτομα) για να γίνεται σωστή δουλειά.
Φτιάχνουμε και χειροποίητα ξύλα αγιογραφίας. Έτοιμα, προετοιμασμένα, για τις ανάγκες του εργαστηρίου και των μαθητών μας, αλλά τα διαθέτουμε και σε αγιογράφους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες εκτός του εργαστηρίου μας. Και στα ξύλα δεχόμαστε και παραγγελίες σε ειδικές διαστάσεις.
ξυλα αγιογραφιασ
Κατά καιρούς διοργανώνουμε και σεμινάρια σχετικά με την τέχνη μας, όπως για την προετοιμασία των ξύλων, το στιλβωτό χρύσωμα, αλλά και ταχύρυθμα για την εισαγωγή στην τέχνη της εικόνας.
σεμινάριο στιλβωτού χρυσώματος
Αυτά λοιπόν τα νέα μας...
Τα μαγειρέματα βέβαια συνεχίζονται, θα χαρούμε να σας δούμε κι από κοντά και να σας κεράσουμε!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν είναι δύσκολο, μόνο χ

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.

Μαγειρίτσα - δεν θέλει κόπο!

Παρεξηγημένο φαγητό - τάχα δύσκολο, θέλει κόπο, χρόνο κ.τ.λ. Μύθος! Όλη η δουλειά είναι το πλύσιμο και το κόψιμο των υλικών. Ούτε ζεμάτισμα ούτε τσιγάρισμα ούτε πολλά σκεύη λερωμένα. Ιδού λοιπόν πώς μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα και με εγγυημένη επιτυχία: Υλικά: 1 συκωταριά πλυμένη και κομμένη κομματάκια ψιλά ή χοντρά όπως σας αρέσει 5 μαρούλια πλυμένα και χοντροκομμένα 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα και κομμένα ροδέλες 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι λάδι περίπου 1 κούπα ή κατά τη συνήθειά σας 2 αυγά 1-2 λεμόνια το χυμό 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα στο χυμό από τα 2 παραπάνω λεμόνια Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φούλ, αντιστάσεις πάνω κάτω. Όλα τα λαχανικά και μυρωδικά μέσα σε μια γάστρα ή βαθύ ταψί, και από πάνω η συκωταριά, όλα αλατοπιπερωμένα. Θα ξεχειλίσει η γάστρα αλλά μήν φοβηθείτε, με το ψήσιμο μένουν τα μισά.  Περιλούζουμε με το λάδι και βάζουμε στον φούρνο που τον χαμηλώνουμε στο