Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έχουμε σπίτι!!

Αλλάζουμε υπότιτλο καθώς στη ζωή μας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο: Φτιάχνουμε το σπίτι μας!
Μέσα στην κρίση λάβαμε ένα μεγάλο, ανεκτίμητο δώρο. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το πώς και το γιατί, αλλά το γεγονός είναι πως αποκτήσαμε ένα παλιό, παραμελημένο, ταλαιπωρημένο, καινούριο σπίτι! Ναι, σωστά διαβάσατε. Ένα δικό μας σπιτάκι, με μια μικρή αυλή, μια συκιά και δύο (!) λεμονιές παρακαλώ!

Σπιτική λεμονάδα. (η φωτό είναι από το net)
Όπως καταλαβαίνετε το σπίτι μας θέλει επισκευές, συντήρηση, περιποίηση, spa, retouche, σχέδια, μαστορέματα, κατασκευές, διακόσμηση... το καλύτερό μου!  Όλα θα γίνουν με προσωπική εργασία, δηλαδή DIY από τα χεράκια μας με πολλή αγάπη - εκτός βέβαια από τις εργασίες που κινδυνεύουν να προκαλέσουν φωτιά, πλημμύρες και άλλα ακραία φαινόμενα (π.χ. ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, κ.α.).

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν, γιατί θα δημοσιεύω την πρόοδο των εργασιών, ιδέες, λύσεις, αντιμετώπιση προβλημάτων, κατασκευές, διακόσμηση και ότι βρίσκουμε μπροστά μας κατά την ανακαίνιση του καινούριου παλιού σπιτιού μας. Θα προχωράμε "βλέποντας και κάνοντας", και πιθανόν τα σχέδια να αλλάζουν κατά την πορεία αλλά δεν πειράζει... λίγη περιπέτεια χρειάζεται στη ζωή.

Κερνάμε λοιπόν  Σπιτική λεμονάδα και ξεκινάμε δουλειά.

Υλικά:
Χυμός από φρέσκα λεμόνια
Ζάχαρη σε ίση ποσότητα (μην τρομάζετε από την ποσότητα, αραιώνεται στο σερβίρισμα και είναι απαραίτητη για την συντήρηση του προϊόντος)

Εκτέλεση:
Στύβουμε φρέσκα λεμόνια, σουρώνουμε και μετράμε το χυμό.
Ανακατεύουμε με ίση ποσότητα ζάχαρης π.χ. 1 λίτρο χυμός + 1 κιλό ζάχαρη.
Το αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα, ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη και να γίνει σαν σιρόπι. Δεν χρειάζεται βράσιμο, η ζάχαρη συντηρεί μια χαρά το λεμόνι.
Διατηρούμε σε γυάλινα μπουκάλια, στο ψυγείο (αλλά δεν χαλάει και εκτός) και έχουμε δροσερή λεμονάδα ακόμα και το καλοκαίρι..
Για να σερβίρουμε, βάζουμε 1-2 δαχτυλάκια σε ψηλό ποτήρι και προσθέτουμε νερό και παγάκια.
Τη δροσιά της νά'χουμε και καλή δύναμη!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν είναι δύσκολο, μόνο χ

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.

Μπισκότα λαδιού με πορτοκάλι: τα cookies α λα ελληνικά

American cookies, chocolate chip cookies, ότι μπορείτε να φανταστείτε σε cookie το έχω δοκιμάσει για τη Δήμητρα. Με κάθε νέα συνταγή που δοκιμάζω ενθουσιάζομαι! Άλλη έχει μαύρη ζάχαρη - από τα αγαπημένα μου συστατικά. Άλλη φυστικοβούτυρο, άλλη σταφίδες, άλλη καρύδι ή φουντούκι, άλλη βούτυρο γάλακτος... Και κάθε φορά η Δήμητρα με προσγειώνει απότομα! Δεν της αρέσουν - δεν τα τρώει - τέλος! Και -όπως πάντα- κατά τύχη, έρχεται η μεγάλη ανακάλυψη και η ανατροπή όλων των δεδομένων. Με ότι υλικά υπήρχαν πρόχειρα στο σπίτι, μαστόρεψα μέσα σε λίγα λεπτά, κάτι μπισκοτάκια, που έγιναν ανάρπαστα! Τα έψηνα την ώρα που η Δήμητρα ήταν στο μπάνιο, και με το που βγήκε βρεγμένη και τυλιγμένη με την πετσέτα, δοκίμασε το πρώτο, ζεστό ακόμα από το ταψί. Αυτό ήταν! Έρωτας με την πρώτη ματιά! Όπως είναι φυσικό η συνταγή καταγράφηκε όσο είχα φρέσκες τις αναλογίες, και θα εκτελείται σε μόνιμη βάση για πρωινό, κολατσιό κ.τ.λ. Μπισκότα λαδιού με πορτοκάλι. Υλικά: 3 κούπες γεμάτες ως επάνω αλεύρι για όλε