Αλλάζουμε υπότιτλο καθώς στη ζωή μας ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο: Φτιάχνουμε το σπίτι μας!
Μέσα στην κρίση λάβαμε ένα μεγάλο, ανεκτίμητο δώρο. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για το πώς και το γιατί, αλλά το γεγονός είναι πως αποκτήσαμε ένα παλιό, παραμελημένο, ταλαιπωρημένο, καινούριο σπίτι! Ναι, σωστά διαβάσατε. Ένα δικό μας σπιτάκι, με μια μικρή αυλή, μια συκιά και δύο (!) λεμονιές παρακαλώ!
Σπιτική λεμονάδα. (η φωτό είναι από το net) |
Όπως καταλαβαίνετε το σπίτι μας θέλει επισκευές, συντήρηση, περιποίηση, spa, retouche, σχέδια, μαστορέματα, κατασκευές, διακόσμηση... το καλύτερό μου! Όλα θα γίνουν με προσωπική εργασία, δηλαδή DIY από τα χεράκια μας με πολλή αγάπη - εκτός βέβαια από τις εργασίες που κινδυνεύουν να προκαλέσουν φωτιά, πλημμύρες και άλλα ακραία φαινόμενα (π.χ. ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, κ.α.).
Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν, γιατί θα δημοσιεύω την πρόοδο των εργασιών, ιδέες, λύσεις, αντιμετώπιση προβλημάτων, κατασκευές, διακόσμηση και ότι βρίσκουμε μπροστά μας κατά την ανακαίνιση του καινούριου παλιού σπιτιού μας. Θα προχωράμε "βλέποντας και κάνοντας", και πιθανόν τα σχέδια να αλλάζουν κατά την πορεία αλλά δεν πειράζει... λίγη περιπέτεια χρειάζεται στη ζωή.
Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν, γιατί θα δημοσιεύω την πρόοδο των εργασιών, ιδέες, λύσεις, αντιμετώπιση προβλημάτων, κατασκευές, διακόσμηση και ότι βρίσκουμε μπροστά μας κατά την ανακαίνιση του καινούριου παλιού σπιτιού μας. Θα προχωράμε "βλέποντας και κάνοντας", και πιθανόν τα σχέδια να αλλάζουν κατά την πορεία αλλά δεν πειράζει... λίγη περιπέτεια χρειάζεται στη ζωή.
Κερνάμε λοιπόν Σπιτική λεμονάδα και ξεκινάμε δουλειά.
Υλικά:
Χυμός από φρέσκα λεμόνια
Ζάχαρη σε ίση ποσότητα (μην τρομάζετε από την ποσότητα, αραιώνεται στο σερβίρισμα και είναι απαραίτητη για την συντήρηση του προϊόντος)
Εκτέλεση:
Στύβουμε φρέσκα λεμόνια, σουρώνουμε και μετράμε το χυμό.
Ανακατεύουμε με ίση ποσότητα ζάχαρης π.χ. 1 λίτρο χυμός + 1 κιλό ζάχαρη.
Το αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα, ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη και να γίνει σαν σιρόπι. Δεν χρειάζεται βράσιμο, η ζάχαρη συντηρεί μια χαρά το λεμόνι.
Διατηρούμε σε γυάλινα μπουκάλια, στο ψυγείο (αλλά δεν χαλάει και εκτός) και έχουμε δροσερή λεμονάδα ακόμα και το καλοκαίρι..
Για να σερβίρουμε, βάζουμε 1-2 δαχτυλάκια σε ψηλό ποτήρι και προσθέτουμε νερό και παγάκια.
Τη δροσιά της νά'χουμε και καλή δύναμη!
Υλικά:
Χυμός από φρέσκα λεμόνια
Ζάχαρη σε ίση ποσότητα (μην τρομάζετε από την ποσότητα, αραιώνεται στο σερβίρισμα και είναι απαραίτητη για την συντήρηση του προϊόντος)
Εκτέλεση:
Στύβουμε φρέσκα λεμόνια, σουρώνουμε και μετράμε το χυμό.
Ανακατεύουμε με ίση ποσότητα ζάχαρης π.χ. 1 λίτρο χυμός + 1 κιλό ζάχαρη.
Το αφήνουμε μέχρι την άλλη μέρα, ανακατεύοντας πότε πότε, μέχρι να λιώσει όλη η ζάχαρη και να γίνει σαν σιρόπι. Δεν χρειάζεται βράσιμο, η ζάχαρη συντηρεί μια χαρά το λεμόνι.
Διατηρούμε σε γυάλινα μπουκάλια, στο ψυγείο (αλλά δεν χαλάει και εκτός) και έχουμε δροσερή λεμονάδα ακόμα και το καλοκαίρι..
Για να σερβίρουμε, βάζουμε 1-2 δαχτυλάκια σε ψηλό ποτήρι και προσθέτουμε νερό και παγάκια.
Τη δροσιά της νά'χουμε και καλή δύναμη!
Σχόλια