Τα άγρια σπαράγγια τα ξέρετε; Είναι η εποχή τους. Αν βρείτε, προσοχή στα αγκάθια!
Εμείς είχαμε μεγάλη συγκομιδή φέτος, γιατί κατά το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, πήγα μια βόλτα στις σπαραγγιές της περιοχής με το κλαδευτήρι, και τις κούρεψα 5-10 εκατοστά από το χώμα. Με αυτό το κλάδεμα πετάνε 10-15 σπαράγγια η κάθε ρίζα.
Πώς τρώγονται τώρα:
Σωτέ στο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο και αλατοπίπερο είναι τέλειο συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι.
Με αυγά - η καλύτερη ομελέτα.
Τηγανιτά με ρύζι (όπως στη φωτό). Απλά πράγματα. Ετοιμάζουμε ένα απλό ρύζι, όπως μας αρέσει. Σωτάρουμε τα σπαράγγια σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Σερβίρουμε τα σπαράγγια πάνω στο ρύζι, και συνοδεύουμε με μια γενναία κουταλιά κατίκι ή γιαούρτι. Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο των σπαραγγιών ή λάδι, και χοντροτριμμένο πιπέρι.
Εμείς είχαμε μεγάλη συγκομιδή φέτος, γιατί κατά το τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, πήγα μια βόλτα στις σπαραγγιές της περιοχής με το κλαδευτήρι, και τις κούρεψα 5-10 εκατοστά από το χώμα. Με αυτό το κλάδεμα πετάνε 10-15 σπαράγγια η κάθε ρίζα.
Πώς τρώγονται τώρα:
Σωτέ στο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο και αλατοπίπερο είναι τέλειο συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι.
Με αυγά - η καλύτερη ομελέτα.
Τηγανιτά με ρύζι (όπως στη φωτό). Απλά πράγματα. Ετοιμάζουμε ένα απλό ρύζι, όπως μας αρέσει. Σωτάρουμε τα σπαράγγια σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. Σερβίρουμε τα σπαράγγια πάνω στο ρύζι, και συνοδεύουμε με μια γενναία κουταλιά κατίκι ή γιαούρτι. Ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο των σπαραγγιών ή λάδι, και χοντροτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια