25/4/17

Μαλακά μπισκότα γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού.

Καιρό έχω να γράψω συνταγή... Τα τελευταία χρόνια καταπιάστηκα με άλλες ασχολίες. Όλο ζωγραφίζω... πού καιρός για φωτογραφίσεις μαγειρεμάτων και ζυμωμάτων!

Μπισκότα ή cookies, μαλακά, λιώνουν στο στόμα, με πλούσια γεύση κακάο! Τρώγονται δύο - δύο, με μια στρώση πραλίνα φουντουκιού λευκή ή με κακάο.

Μαλακά μπισκότα γεμιστά με nutella

Υλικά:
2 αυγά
2 φλυτζ. ζάχαρη
2 φλυτζ. αλεύρι
3/4 φλυτζ. κακάο
1 φλυτζ. λάδι
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
(προαιρετικά 1/2 φλυτζ. φουντούκια χοντροτριμμένα)

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C στον αέρα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν (περίπου 3 λεπτά).
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, να γίνει ομοιογενής ζύμη. Θα κολλάει λίγο, δεν θα είναι πολύ σφιχτή.
Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε μπαλάκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε στη μέση του φούρνου 8' λεπτά μόνο.
Μόλις τα βγάλουμε είναι τόσο μαλακά που νομίζουμε πως είναι άψητα, αλλά όταν κρυώσουν στερεοποιούνται. Τότε τα κολλάμε ανά δύο με πραλίνα της αρεσκείας μας ή άλλη κόλλα όπως κρέμα κάστανο ή μαρμελάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: