Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαλακά μπισκότα γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού.

Καιρό έχω να γράψω συνταγή... Τα τελευταία χρόνια καταπιάστηκα με άλλες ασχολίες. Όλο ζωγραφίζω... πού καιρός για φωτογραφίσεις μαγειρεμάτων και ζυμωμάτων!

Μπισκότα ή cookies, μαλακά, λιώνουν στο στόμα, με πλούσια γεύση κακάο! Τρώγονται δύο - δύο, με μια στρώση πραλίνα φουντουκιού λευκή ή με κακάο.

Μαλακά μπισκότα γεμιστά με nutella

Υλικά:
2 αυγά
2 φλυτζ. ζάχαρη
2 φλυτζ. αλεύρι
3/4 φλυτζ. κακάο
1 φλυτζ. λάδι
2 βανίλιες
1 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
(προαιρετικά 1/2 φλυτζ. φουντούκια χοντροτριμμένα)

Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 °C στον αέρα.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν (περίπου 3 λεπτά).
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά, να γίνει ομοιογενής ζύμη. Θα κολλάει λίγο, δεν θα είναι πολύ σφιχτή.
Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε μπαλάκια και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε στη μέση του φούρνου 8' λεπτά μόνο.
Μόλις τα βγάλουμε είναι τόσο μαλακά που νομίζουμε πως είναι άψητα, αλλά όταν κρυώσουν στερεοποιούνται. Τότε τα κολλάμε ανά δύο με πραλίνα της αρεσκείας μας ή άλλη κόλλα όπως κρέμα κάστανο ή μαρμελάδα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν είναι δύσκολο, μόνο χ

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.

Μαγειρίτσα - δεν θέλει κόπο!

Παρεξηγημένο φαγητό - τάχα δύσκολο, θέλει κόπο, χρόνο κ.τ.λ. Μύθος! Όλη η δουλειά είναι το πλύσιμο και το κόψιμο των υλικών. Ούτε ζεμάτισμα ούτε τσιγάρισμα ούτε πολλά σκεύη λερωμένα. Ιδού λοιπόν πώς μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα και με εγγυημένη επιτυχία: Υλικά: 1 συκωταριά πλυμένη και κομμένη κομματάκια ψιλά ή χοντρά όπως σας αρέσει 5 μαρούλια πλυμένα και χοντροκομμένα 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα και κομμένα ροδέλες 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι λάδι περίπου 1 κούπα ή κατά τη συνήθειά σας 2 αυγά 1-2 λεμόνια το χυμό 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα στο χυμό από τα 2 παραπάνω λεμόνια Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φούλ, αντιστάσεις πάνω κάτω. Όλα τα λαχανικά και μυρωδικά μέσα σε μια γάστρα ή βαθύ ταψί, και από πάνω η συκωταριά, όλα αλατοπιπερωμένα. Θα ξεχειλίσει η γάστρα αλλά μήν φοβηθείτε, με το ψήσιμο μένουν τα μισά.  Περιλούζουμε με το λάδι και βάζουμε στον φούρνο που τον χαμηλώνουμε στο