29/3/14

Διαβάσαμε και μας άρεσε

Pinelopi Delta - PARAMITHI XORIS ONOMA-250

"Το παραμύθι χωρίς όνομα", της Πηνελόπης Δέλτα.

Ένα βιβλίο για παιδιά και για μεγάλους, απoλύτως επίκαιρο, παρότι πρωτοδημοσιεύτηκε το 1910.
Ο βασιλιάς Συνετός Ά που έφερε τη χώρα των Μοιρολάτρων στην ακμή της, και ο διάδοχός του ο Αστόχαστος που την κατέστρεψε με την αδιαφορία και την τεμπελιά του.
Οι πλιατσικολόγοι, εκμεταλευτές, κλέφτες και απατεώνες κρατικοί υπάλληλοι, πουλημένοι δικαστές, διεφθαρμένοι πολιτικοί και στρατηγοί κύριοι κύριοι Πανουργάκος, Μασκαρόπουλος, Λαγόκαρδος, Κατρακοιλάκος και οι συνεργοί τους.
Η κυρά-Φρόνηση και η κόρη της η Γνώση με τη σοφία τους,
οι λίγοι πιστοί και γενναίοι ήρωες της διπλανής πόρτας υπασπιστές Πολύδωρος και Πολύκαρπος, ο σιδεράς Κακομοιρίδης, οι αδελφοί Αμοιράκοι ο δάσκαλος και ο πρωτομάστορας, ο κουτσός στρατιώτης και ο κουλός ναύτης,
και όλοι οι άλλοι που εργάστηκαν για να σώσουν τον τόπο γιατί ήθελαν να είναι ανώτεροι από τον συρφετό των άχρηστων τεμπέληδων βολεψάκηδων.
Και τέλος ο εμψυχωτής όλων αυτών που έσωσε τη χώρα από την επέλαση του καιροσκόπου γείτονα θείου βασιλιά, το βασιλόπουλο, ο Συνετός Β'.
Το βιβλίο συνιστάται για παιδιά από τετάρτη δημοτικού και πάνω, αλλά και για όλους τους "μεγάλους"! Μαμάδες και μπαμπάδες διαβάστε το, μην σας ξεγελάει ο τίτλος, δεν είναι παραμύθι για μικρά παιδιά, αλλά ένα επίκαιρο βιβλίο που περιγράφει την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας.


Αναδημοσίευση από το blog του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου. http://goneis5.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: