4/5/13

Μαγειρίτσα - δεν θέλει κόπο!

Παρεξηγημένο φαγητό - τάχα δύσκολο, θέλει κόπο, χρόνο κ.τ.λ.
Μύθος! Όλη η δουλειά είναι το πλύσιμο και το κόψιμο των υλικών. Ούτε ζεμάτισμα ούτε τσιγάρισμα ούτε πολλά σκεύη λερωμένα.
Ιδού λοιπόν πώς μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα και με εγγυημένη επιτυχία:

Υλικά:
1 συκωταριά πλυμένη και κομμένη κομματάκια ψιλά ή χοντρά όπως σας αρέσει
5 μαρούλια πλυμένα και χοντροκομμένα
1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα και κομμένα ροδέλες
1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
λάδι περίπου 1 κούπα ή κατά τη συνήθειά σας

2 αυγά
1-2 λεμόνια το χυμό
1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα στο χυμό από τα 2 παραπάνω λεμόνια

Εκτέλεση:
Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φούλ, αντιστάσεις πάνω κάτω.
Όλα τα λαχανικά και μυρωδικά μέσα σε μια γάστρα ή βαθύ ταψί, και από πάνω η συκωταριά, όλα αλατοπιπερωμένα. Θα ξεχειλίσει η γάστρα αλλά μήν φοβηθείτε, με το ψήσιμο μένουν τα μισά.

μαγειρίτσα εύκολη συνταγή

 Περιλούζουμε με το λάδι και βάζουμε στον φούρνο που τον χαμηλώνουμε στο 200, χωρίς καπάκι, στην κάτω θέση. Ψήνουμε 1 ώρα έως 1 και 20 λεπτά. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί βγάζουν τα μαρούλια. Αν δεν βγάλουν αρκετό προσθέτουμε λιγάκι για να υπάρχει ζωμός για το αυγολέμονο - εκτός και αν τη θέλουμε σούπα, οπότε προσθέτουμε περισσότερο.

μαγειρίτσα εύκολη συνταγή

Βγάζουμε από το φούρνο και αυγοκόβουμε κατά τα γνωστά.
Μπορεί να ετοιμαστεί και νωρίτερα, και απλώς να ζεσταθεί το βράδυ, σκεπασμένο με το καπάκι, στον αέρα του φούρνου.

Καλή Ανάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: