27/1/13

Μπουγάτσα

Έυκολη παραλλαγή μπουγάτσας, χωρίς βράσιμο, για εργαζόμενες μαμάδες που τρέχουν και δεν προφταίνουν!

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο + λάδι ή βούτυρο λιωμένο για άλειμμα

για την κρέμα:
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή light δεν έχει σημασία
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα σπορέλαιο
1/2 και λιγότερο κούπα ζάχαρη άχνη (εμένα και σκέτο το ζαχαρούχο μου φτάνει, αλλά οι δικοί μου την προτιμούν λίγο πιο γλυκιά)
4 αυγά
2 βανίλιες

Εκτέλεση:
Πιο εύκολο δεν γίνεται...
Ανάβουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς να ζεσταίνεται.
Ρίχνουμε τα υλικά της κρέμας όλα μαζί σε ένα μπώλ και τα χτυπάμε με το μίξερ να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε 3 φύλλα στο ταψί λαδώνοντας ελαφρά ανάμεσα. Ρίχνουμε την κρέμα, και στρώνουμε τα άλλα 3 φύλλα από πάνω, πάλι λαδώνοντας ανάμεσα. Χαράζουμε ελαφρά από πάνω, και ψήνουμε 45 λεπτά, αντιστάσεις πάνω κάτω στην κάτω σκάλα του φούρνου.
Τρώγεται και ζεστή και κρύα, πασπαλισμένη με άχνη και κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: