Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μπισκότα γεμιστά νηπιαγωγείου

Κέρασμα γενεθλίων για τα παιδάκια του νηπιαγωγείου. Τα μικρά ενθουσιάστηκαν και ζήταγαν από τη δική μου να δώσουμε τη συνταγή για να τα φτιάξουν κι εκείνα με τις μαμάδες τους.

 
Για να κεράσουμε 50 παιδάκια (μην μείνει παραπονεμένη η άλλη τάξη) και τις δασκάλες, χρησιμοποιήσαμε:
3 και 1/2 πακέτα πτι-μπέρ

Για την κρέμα:
1 πακέτο βούτυρο ή μαργαρίνη =250γρ
1 ζαχαρούχο γάλα
1/2 πακέτο άχνη
1/2 πακέτο κακάο
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, προσθέτουμε το ζαχαρούχο, χτυπάμε να ομογενοποιηθεί, προσθέτουμε το κακάο, ξαναχτυπάμε, έτοιμο. 

Για τη διακόσμηση:
2 σοκολάτες κουβερτούρες = 250γρ
1 κουτ. σούπας μαργαρίνη
2 κουτ.σούπας γάλα εβαπορέ
3 φακελάκια χρωματιστή τρούφα

Είναι πραγματικά απλό: Κολλάμε μπισκότα πτί-μπέρ ανά δύο, χρησιμοποιώντας ως κόλλα λίγη nutella / merenda ή κρέμα βουτύρου σαν αυτήν που φτιάχνουμε το γλυκό με τα μπισκότα (μωσαϊκό). Τα βάζουμε για λίγα λεπτά στην κατάψυξη να σφίξουν, όσο εμείς λειώνουμε σε μπαιν-μαρί τη σοκολάτα. Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα πρώτα στην σοκολάτα, και μετά στην τρούφα να κολλήσει. Αραδιάζουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα και να σταθεροποιηθεί.
Αν χρησιμοποιηθεί η κρέμα βουτύρου, η γεύση μοιάζει πολύ με το μωσαϊκό - εκτός από το κονιάκ που το απέφυγα για τα μικρά.

Χρόνια πολλά!!

Σχόλια

Ο χρήστης popelix είπε…
Ωραία ιδέα, θα τα προτείνουμε αύριο στο http://www.facebook.com/mammasworkathome
Ο χρήστης Owl Mommy Βέρα είπε…
Δεν πειράζει που το παιδί μου δεν τρώει ακόμα μπισκότα, ε?
Θα τα φτιάξω για μας..χεχε!
Χαιρετισμούς*
Ο χρήστης Sofia είπε…
Μιαμ μιαμ!!!

Πέρνα από το σπιτάκι μου έχουμε παιχνίδι...
http://www.mamasofia.com/2012/03/to-know-us-better.html
Ο χρήστης Iωάννα είπε…
Τα μπισκοτάκια αυτά φαίνονται πολύ ωραία και είναι ό,τι πρέπει για μικρούς και για μεγάλους.Μετά από πολλή σκέψη λέω να τα φτιάξω για τη γιορτή της κόρης μου για να κεράσει τους συμμαθητές της στο σχολείο τη Δευτέρα.Ελπίζω να τα πετύχω. Εντυπώσεις τη Δευτέρα.
Καλό Σαββατοκύριακο!!!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν είναι δύσκολο, μόνο χ

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.

Μαγειρίτσα - δεν θέλει κόπο!

Παρεξηγημένο φαγητό - τάχα δύσκολο, θέλει κόπο, χρόνο κ.τ.λ. Μύθος! Όλη η δουλειά είναι το πλύσιμο και το κόψιμο των υλικών. Ούτε ζεμάτισμα ούτε τσιγάρισμα ούτε πολλά σκεύη λερωμένα. Ιδού λοιπόν πώς μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα και με εγγυημένη επιτυχία: Υλικά: 1 συκωταριά πλυμένη και κομμένη κομματάκια ψιλά ή χοντρά όπως σας αρέσει 5 μαρούλια πλυμένα και χοντροκομμένα 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα και κομμένα ροδέλες 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι λάδι περίπου 1 κούπα ή κατά τη συνήθειά σας 2 αυγά 1-2 λεμόνια το χυμό 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα στο χυμό από τα 2 παραπάνω λεμόνια Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φούλ, αντιστάσεις πάνω κάτω. Όλα τα λαχανικά και μυρωδικά μέσα σε μια γάστρα ή βαθύ ταψί, και από πάνω η συκωταριά, όλα αλατοπιπερωμένα. Θα ξεχειλίσει η γάστρα αλλά μήν φοβηθείτε, με το ψήσιμο μένουν τα μισά.  Περιλούζουμε με το λάδι και βάζουμε στον φούρνο που τον χαμηλώνουμε στο