19/9/10

Σνίτσελ ρολάκια πανέ

Κυριακή σήμερα, τρύγος, ετοιμασίες για το κρασί μας, μαγειρέψαμε στα γρήγορα αυτά τα ρολάκια. Δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο ίσως φανεί στην αρχή, απλά πρέπει να έχεις τα υπόλοιπα (σαλάτες και συνοδευτικά) έτοιμα, τα ρολάκια τυλιγμένα και να κάνεις το πανάρισμα-τηγάνισμα την τελευταία στιγμή.

Υλικά:
σνίτσελ χοιρινά, μοσχαρίσια, ή κοτόπουλου
από 1 πιπεριά κόκκινη,  κίτρινη,  πράσινη κομμένες χοντρές λωρίδες
φρέσκο δεντρολίβανο
αλάτι, πιπέρι

Για το πανάρισμα:
αλεύρι
παρμεζάνα τριμμένη
φρυγανιά ή παξιμάδι τριμμένο στο μούλτι
γάλα εβαπορέ
Λάδι για το τηγάνισμα

Δεν γράφω πόσα σνίτσελ, γιατί εξαρτάται από το μέγεθός τους και τις μερίδες που θέλουμε, το πόσα θα χρειαστούν. Πρέπει πάντως να είναι λεπτά και καλά χτυπημένα από τον κρεοπώλη για να μπορούν να τυλιχτούν χωρίς να γίνουν πολύ χοντρά τα ρολά, ώστε να ψηθούν και στο εσωτερικό τους.

Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και από τις δύο πλευρές. Όπως είναι κάπως μακρόστενα, απλώνουμε ένα στον πάγκο, και πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο. Βάζουμε στην μία άκρη 1 λωρίδα πιπεριά από κάθε χρώμα, τυλίγουμε το σνίτσελ μέχρι κλείσει μέσα τις πιπεριές, στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα όπως όταν γεμίζουμε καλαμαράκια, και κόβουμε το κομμάτι σνίτσελ που περισσεύει. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να ετοιμάζουμε τα ρολάκια - συνήθως βγαίνουν 2 ή 3 από κάθε σνίτσελ.

Όταν είναι έτοιμα βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, και έχουμε τα υλικά του παναρίσματος σε βαθιά πιάτα στη σειρά: παρμεζάνα, αλεύρι, γάλα, φρυγανιά. Κυλάμε κάθε ρολάκι διαδοχικά στα υλικά και τηγανίζουμε να ροδοκοκκινίσει η κρούστα γύρω γύρω.

Προσέχουμε να μην καίει υπερβολικά το λάδι, γιατί θα ψηθούν πολύ γρήγορα εξωτερικά, χωρίς να προλάβουν να γίνουν και εσωτερικά. Αυτό δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα στο μοσχάρι, που μπορώ να πω ότι το προτιμώ λίγο ψημένο. Το κοτόπουλο και το χοιρινό  όμως τα θέλω καλά ψημένα.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ πατάτας αφού βέβαια βγάλουμε τις οδοντογλυφίδες που χρησιμοποιήσαμε για να κλείσουμε τα ρολά. Μ'αρέσουν και σε συνδυασμό με καμιά σαλτσούλα τύπου κινέζικη γλυκόξυνη.

Εννοείται πως η γέμιση σηκώνει φαντασία και αυτοσχεδιασμό χωρίς περιορισμούς: από λαχανικά, τυριά, μπέικον και μανιτάρια, μέχρι κουκουνάρια και δαμάσκηνα. Όποιος ανακαλύψει νέες γεύσεις, μή διστάσει να το πεί και σε μας.

Δυστυχώς λόγω των υπόλοιπων ετοιμασιών, δεν πρόλαβα να φωτογραφίσω...

1 σχόλιο:

Asteri είπε...

Γρήγορο και προπάντων, νόστιμο φαγάκι :)