Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες ατάκες Δήμητρας

  1. - Πολύ δουλειά έχει το επισκευαστήριο... γεμάτο χαλασμένα αυτοκίνητα... (το συνεργείο)
  2. - Όχι μπαμπά... δεν είναι τούρκικο, είναι σουηδέζικο... από τη Σουηδεσία. (τούρκικο - Τουρκία, σουηδέζικο - Σουηδεσία)


Και το καλύτερo:
Στην επιστροφή από τις καλοκαιρινές μας διακοπές στη Μάνη, κάναμε έναν κύκλο για να περάσουμε από το θέατρο της Επιδαύρου να δει η Δήμητρα έναν αρχαιολογικό χώρο για πρώτη φορά, μια και είχανε μιλήσει για τα αρχαία μνημεία και στο σχολείο (προ-προ-νήπιο). Ενθουσιάστηκε με τα πάντα: από το πάρκινγκ μέχρι και τα δέντρα. Είδαμε πρώτα το μουσείο, και μετά ανεβήκαμε στο θέατρο.

Ανεβαίνοντας της εξηγούσα πως το μαγικό σε αυτό το θέατρο είναι η ακουστική του. Δηλαδή πως όσο ψηλά και αν κάθεσαι μπορείς να ακούς τί λένε οι ηθοποιοί στην ορχήστρα (σκηνή) το ίδιο καθαρά σαν να είσαι κοντά τους. Μόλις φτάσαμε εκεί, πετύχαμε μια ιταλιδούλα τουρίστρια να τραγουδάει. Μια κοπελίτσα 14-15 χρονών, τραγουδούσε με αγγελική φωνούλα θρησκευτικούς ύμνους. Η Δήμητρα έμεινε εκστατική για λίγα λεπτά, και μετά άρχισε να ανεβαίνει. Κάθε 5-6 διαζώματα καθόταν για λίγο να επιβεβαιώσει το θέμα της ακουστικής. Ξαφνικα:
-Μαμά... τσίσα μου!
-Έλα, πάμε κάτω να βρούμε την τουαλέτα.
-Μα... θα χάσω την παράσταση!!

Σχόλια

Ο χρήστης popelix είπε…
Γεια σου Αρχοντία και καλή σχολική χρονιά! Πολύ τσαχπίνα η μικρούλα σου ;-) Με γεια και το νέο blogger theme.
Ο χρήστης Αρχοντία είπε…
Γεια σου Popelix. Καλή σχολική χρονιά και σε σας! Με έπιασε φθινοπωρινή διάθεση και αυτό το theme ταιριάζει στην εποχή!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν είναι δύσκολο, μόνο χ

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.

Μαγειρίτσα - δεν θέλει κόπο!

Παρεξηγημένο φαγητό - τάχα δύσκολο, θέλει κόπο, χρόνο κ.τ.λ. Μύθος! Όλη η δουλειά είναι το πλύσιμο και το κόψιμο των υλικών. Ούτε ζεμάτισμα ούτε τσιγάρισμα ούτε πολλά σκεύη λερωμένα. Ιδού λοιπόν πώς μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα και με εγγυημένη επιτυχία: Υλικά: 1 συκωταριά πλυμένη και κομμένη κομματάκια ψιλά ή χοντρά όπως σας αρέσει 5 μαρούλια πλυμένα και χοντροκομμένα 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα και κομμένα ροδέλες 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι λάδι περίπου 1 κούπα ή κατά τη συνήθειά σας 2 αυγά 1-2 λεμόνια το χυμό 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα στο χυμό από τα 2 παραπάνω λεμόνια Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φούλ, αντιστάσεις πάνω κάτω. Όλα τα λαχανικά και μυρωδικά μέσα σε μια γάστρα ή βαθύ ταψί, και από πάνω η συκωταριά, όλα αλατοπιπερωμένα. Θα ξεχειλίσει η γάστρα αλλά μήν φοβηθείτε, με το ψήσιμο μένουν τα μισά.  Περιλούζουμε με το λάδι και βάζουμε στον φούρνο που τον χαμηλώνουμε στο