Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Δήμητρα συγυρίζει!!

Εγώ στο γραφείο μου δουλεύω, και ακριβώς πίσω μου, η Δήμητρα στήνει το δικό της γραφείο στο τραπέζι του σαλονιού. Μολύβια, κουκλιά, παζλ, λαστιχάκια, κοκαλάκια, όλα μαζί... ακολουθεί κάποιο μοτίβο στην τοποθέτηση πάντως...

-Μαμάα! Κοίτα! Συγύρισα το γραφείο μου!


Να επισημάνω κάποια ενδιαφέροντα αντικείμενα:
  1. η πιπίλα πάνω αριστερά γωνία, σε σημείο που καθισμένη στο καρεκλάκι, να την φτάνει απλώνοντας το χέρι.
  2. καλώδιο USB γκρι μασουράκι στο κέντρο του τραπεζιού.
  3. κόφτης φωτογραφιών πάνω δεξιά.
  4. βούρτσα ρούχων ξύλινη.
  5. ξύλινο στεφάνι κεντήματος της προγιαγιάς μου (πού το ξετρύπωσε;;).

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Την καλημέρα μου.....
Τυχερή...μανούλα!
Τι μου θύμησες.....τώρα!Δύο τις έχω,μεγάλες τώρα πια,αλλά τις θυμάμαι...με τα ίδια καμώματα....της μικρής σου.Η δική μου μικρή,τώρα στα 16,όταν ήταν σαν την κορούλα σου,μάζευε.....ότι δεν μπορεί να βάλει ο νους σου,τα χάναμε,τα ξεχνούσαμε,μπορώ να πω και όταν ερχόταν η ώρα του συγυρίσματος,όλα τα χαμμένα,έρχονταν στην επιφάνεια,αλλά τότε...ήταν αργά.
Να σου ζήσει,να την χαίρεσαι,να την καμαρώνεις....είναι πολύ γλυκούλα!!!
Πολλά φιλάκια,στα τρυφερούλια....μαγουλάκια της.
Λία...
Ο χρήστης Δημιουργία είπε…
Δε γινεται κοτζαμ Δημητρα να μην εχει δικο της γραφειο, απαραδεκτο, χα χα....
Ο χρήστης BIKY είπε…
Να την χαιρεσε την κουκλίτσα σου

Καταπληκτικη η δουλειά σου
Ελπιζω να τα λέμε συχνά

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν είναι δύσκολο, μόνο χ

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.

Μαγειρίτσα - δεν θέλει κόπο!

Παρεξηγημένο φαγητό - τάχα δύσκολο, θέλει κόπο, χρόνο κ.τ.λ. Μύθος! Όλη η δουλειά είναι το πλύσιμο και το κόψιμο των υλικών. Ούτε ζεμάτισμα ούτε τσιγάρισμα ούτε πολλά σκεύη λερωμένα. Ιδού λοιπόν πώς μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα και με εγγυημένη επιτυχία: Υλικά: 1 συκωταριά πλυμένη και κομμένη κομματάκια ψιλά ή χοντρά όπως σας αρέσει 5 μαρούλια πλυμένα και χοντροκομμένα 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα και κομμένα ροδέλες 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι λάδι περίπου 1 κούπα ή κατά τη συνήθειά σας 2 αυγά 1-2 λεμόνια το χυμό 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα στο χυμό από τα 2 παραπάνω λεμόνια Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φούλ, αντιστάσεις πάνω κάτω. Όλα τα λαχανικά και μυρωδικά μέσα σε μια γάστρα ή βαθύ ταψί, και από πάνω η συκωταριά, όλα αλατοπιπερωμένα. Θα ξεχειλίσει η γάστρα αλλά μήν φοβηθείτε, με το ψήσιμο μένουν τα μισά.  Περιλούζουμε με το λάδι και βάζουμε στον φούρνο που τον χαμηλώνουμε στο