15/12/08

Μπουρεκάκια όχι άλλο κρέας!!


Υλικά:
3/4 φλυτζ. τσαγιού πλιγούρι μουσκεμένο για 30' σε βραστό νερό και σουρωμένο
1 φλυτζ. τσ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 φλυτζ. τσ. καρότο κομμένο κυβάκια
1/2 φλυτζ. τσ. σταφίδες μαύρες
1 φλυτζ. κεφαλοτύρι σε κυβάκια
1 φακελάκι κουκουνάρι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζ.τσαγιού λάδι
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό ή σπιτικό
Λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Εκτέλεση:
Σωτάρουμε σε λάδι το κρεμμύδι, το καρότο και τον αρακά μέχρι το κρεμμύδι να γυαλίσει αλλά να μην μαυρίσει. Ρίχνουμε το πλιγούρι να σωταριστεί κι αυτό λίγο και στη συνέχεια τις σταφίδες και τα κουκουνάρια. Αλάτι, πιπέρι, λίγο μοσχοκάρυδο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε και το κεφαλοτύρι.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες, βάζουμε στην άκρη μια κουταλιά γέμιση, και τυλίγουμε σε τριγωνάκια, ή φλογέρες, ότι μας αρέσει.
Ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 - 190 βαθμούς, με αέρα στη μέση του φούρνου, 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Γίνονται και στο τηγάνι.

Χωρίς το κεφαλοτύρι είναι νηστίσιμα.
Αλλιώς μπορούν να εμπλουτιστούν με κάτι ακόμα για να τραβάνε και το κρασάκι τους, π.χ.ψιλοκομμένο χωριάτικο λουκάνικο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: