24/2/09

Γλυκό με μυζήθρα, μέλι και κανέλλα

Ένα αθώο γλυκό, κατάλληλο για παιδιά.

Υλικά:
350γρ φρέσκια ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο
1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 αυγά
1 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι
1 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
μέλι και κανέλλα για το σερβίρισμα

Χτυπάμε τη μυζήθρα με τη ζάχαρη να μην μείνουν σβωλάκια. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια και τελευταίο το αλέυρι με το μπέικιν. Ψήνουμε σε φορμάκια των μάφφινς βουτυρωμένα και αλευρωμένα, στους 170-180 βαθμούς, 25' λεπτά. Θα φουσκώσουν λίγο γι' αυτό δεν τα γεμίζουμε ως πάνω. Μόλις βγούν από το φούρνο, αφήνουμε να περάσουν 10' - 15' λεπτά και ξεφορμάρουμε. Βγαίνουν όμορφα και στρογκυλά σαν κεκάκια.
Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με μέλι και κανέλλα.
Όσο είναι ζεστά, η μυζήθρα μπορεί να έχει λίγο έντονη μυρωδιά, αλλά φεύγει μόλις κρυώσουν.

Στη Σαντορίνη δοκίμασα τα μελιτίνια, που είναι ένα γλυκό με μυζήθρα ή ανθότυρο δεν ξέρω, σε βάση από πολύ λεπτή ζύμη, χωρίς μέλι αλλά αρωματισμένο με μαστίχα.

2 σχόλια:

popelix είπε...

Μιαμ-μιαμ!
Το δοκιμάσαμε σήμερα και μας άρεσε πολύ.

ΜΑΜΑ ΒΙΚΥ είπε...

Δεν το πιστεύω καλέ τι νοστιμιές είναι αυτές Εχω τετοιά πείνα Σημερα ήταν να τα δω όλα αυτά που ξεκίνησα διαιτα
ΑΧ ΒΑΧ
Καλό βράδυ