16/12/08

Πάστα ελιάς

Ελαιών συνέχεια...

Υλικά:


1 φλυτζ. ελιές θρούμπες χωρίς τα κουκούτσια
1 σκελίδα σκόρδο
πιπέρι φρέσκοτριμμένο
φρέσκο δεντρολίβανο από τη γλάστρα
2-3 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. ξύδι (έβαλα μπαλσάμικο, αλλά στο χωριό μου είχαμε απλό --> ότι έχετε)

Πολτοποιούμε όλα μαζί στο μούλτι, και το τρώμε πάνω σε ζεστό φρυγανισμένο ψωμί, ή σαν ντίπ με κριτσίνια ή παξιμαδάκια.

Άλλοι συνδυασμοί:

1 φλυτζ. ελιές καλαμών χωρίς τα κουκούτσια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. κάπαρη στραγγισμένη
πιπέρι φρέσκοτριμμένο
ρίγανη
2-3 κουτ. σούπας λάδι
Τα πολτοποιούμε όλα στο μούλτι

1 φλυτζ. ελιές πράσινες τσακιστές χωρίς τα κουκούτσια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο μόνο το άσπρο μέρος
πιπέρι φρέσκοτριμμένο
άνιθο
2- κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. χυμό λεμόνι, και αν τα λεμόνια είναι από λεμονιά, και λίγο ξύσμα.
Πολτοποιούμε όλα στο μούλτι εκτός από το κρεμμυδάκι, που το προσθέτουμε μετά ψιλοκομμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: