Με αρχή τη γνωστή pesto al Genovese με βασιλικό, σκόρδο, παρμεζάνα και κουκουνάρι, πειραματίστηκα και με άλλα αρωματικά. Μια και μου αρέσει πολύ ο δυόσμος έκανα και μ'αυτόν μια δοκιμή. Το αποτέλεσμα είναι μια πάστα με πολύ έντονο άρωμα, που τη χρησιμοποιώ σε μικρές ποσότητες.
Ανακατεμένη με λίγο από το νερό όπου έβρασαν σε ζυμαρικά με μοτσαρέλλα ή παρμεζάνα, ωμή ντομάτα, και χρωματιστές πιπεριές.
Για να αρωματίζω το λάδι ή τις σως για τις σαλάτες ή τα ψητά λαχανικά.
Πάνω σε φέτες φωμιού πρίν το ψήσω ελαφρά στο γκρίλ.
Παρμεζάνα δεν βάζω μέσα στην πάστα, αλλά προσθέτω μετά αν θέλω ανάλογα με το πιάτο.
Πήρα 1 μεγάλο μάτσο δυόσμο, τον έπλυνα και έκοψα μόνο τα φύλλα. Βγήκαν ένα μεγάλο πιάτο της σούπας.
1 φλυτζ.τσαγιού λάδι ελιάς
1 φλυτζ.τσαγιού αμύγδαλο ασπρισμένο και ελαφρά καβουρντισμένο (ή κουκουνάρι ή καρύδι)
2 σκελίδες σκόρδο χωρίς το εσωτερικό φύτρο
αλάτι, πιπέρι πράσινο, και λίγο μπούκοβο
1 πρέζα ζάχαρη
Η παραδοσιακή συνταγή προβλέπει αργό και κοπιαστικό χτύπημα σε γουδί. Τέτοιο εργαλείο δεν έχω, αλλά ούτε και για την υπομονή μου φημίζομαι. Τα χτύπησα όλα μαζί στο μούλτι - κανένας σεβασμός στην παράδοση.
Εβαλα την πάστα σε ένα αποστειρωμένο βάζο, και κάλυψα την επιφάνεια με λάδι. Το συντηρώ μέχρι τέλους στο ψυγείο. Όποτε τη χρησιμοποιώ, φροντίζω να ξανακαλύπτω την επιφάνεια με λάδι για να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα.
Ανακατεμένη με λίγο από το νερό όπου έβρασαν σε ζυμαρικά με μοτσαρέλλα ή παρμεζάνα, ωμή ντομάτα, και χρωματιστές πιπεριές.
Για να αρωματίζω το λάδι ή τις σως για τις σαλάτες ή τα ψητά λαχανικά.
Πάνω σε φέτες φωμιού πρίν το ψήσω ελαφρά στο γκρίλ.
Παρμεζάνα δεν βάζω μέσα στην πάστα, αλλά προσθέτω μετά αν θέλω ανάλογα με το πιάτο.
Πήρα 1 μεγάλο μάτσο δυόσμο, τον έπλυνα και έκοψα μόνο τα φύλλα. Βγήκαν ένα μεγάλο πιάτο της σούπας.
1 φλυτζ.τσαγιού λάδι ελιάς
1 φλυτζ.τσαγιού αμύγδαλο ασπρισμένο και ελαφρά καβουρντισμένο (ή κουκουνάρι ή καρύδι)
2 σκελίδες σκόρδο χωρίς το εσωτερικό φύτρο
αλάτι, πιπέρι πράσινο, και λίγο μπούκοβο
1 πρέζα ζάχαρη
Η παραδοσιακή συνταγή προβλέπει αργό και κοπιαστικό χτύπημα σε γουδί. Τέτοιο εργαλείο δεν έχω, αλλά ούτε και για την υπομονή μου φημίζομαι. Τα χτύπησα όλα μαζί στο μούλτι - κανένας σεβασμός στην παράδοση.
Εβαλα την πάστα σε ένα αποστειρωμένο βάζο, και κάλυψα την επιφάνεια με λάδι. Το συντηρώ μέχρι τέλους στο ψυγείο. Όποτε τη χρησιμοποιώ, φροντίζω να ξανακαλύπτω την επιφάνεια με λάδι για να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα.
Σχόλια