Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαμά...!!!! Έ(ρ)χονται Χ(ρ)ιστούγενναααα...!!!!!


Πρωΐ πρωΐ με το που θα ξυπνήσουμε, πρώτη μας δουλειά είναι να ανάψουμε τα φωτάκια του δέντρου, και να ελέγξουμε αν ο σάκος είναι στη θέση του. Ο Σάκο Νικόλα ντε... για τα δώρα!
Πρώτα είχαμε μόνο τον Άη Βασίλη, ο οποίος, την παραμονή των Χριστουγέννων, μόλις τα παιδάκια κοιμηθούν, περνάει μια βόλτα από όλα τα σπίτια του κόσμου, και αφήνει από ένα δώρο στο κάθε παιδάκι. Φέτος όμως μπήκαν κι άλλοι στην παρέα! Εκτός από τον γνωστό μας Άγιο, έχουμε και το Σάκο Νικόλα, και τη Μπεφάνα.
Τα ζουζούνια τραγουδάνε και η μικρή τραγουδάει μαζί τους και χορεύει όλο χαρά, χοροπηδώντας στις μύτες των ποδιών, σαν ελατηριάκι, με ένα γελάκι κολλημένο στη μουρίτσα:

"Έχονται Χ(ρ)ιστούγεννα ξανά στην Ολλαβία (Ολλανδία)
τον Άγιο Νικόλα περιμένω μ'αγωνία...
... ο σάκος του Νικόλα γεμάτος είναι δώρα!!!
... τα πιο όμοφα (όμορφα) Χιστούγεννα είναι στην Ολλαβία!!!"

και το άλλο:

"'Ηρθε πάλι η Μπεφάνα με τη σκούπα τη μεγάλη
στα παιδιά της Ιταλίας δώρα για να φέρει πάλι
είναι αστεία και γελάει και το σκούφο της φοράει
κι όταν βλέπει γονδολιέρη χαίρεται και τραγουδάει..."

- Τί δώρο θέλεις να σου φέρει ο Άγιος Βασίλης Δήμητρα;
- Ένα παισίζι (παιχνίδι).
- Τί παιχνίδι, έχεις καμιά προτίμηση;
- Όχι καλέ... ότι νά'ναι!
Εντάξει λέω, το παιδί είναι εύκολο, καθόλου απαιτητικό...
- Και ένα βιβίο (βιβλίο) από το Σάκο Νικόλα, και η Μεφάντα (Μπεφάνα) ένα πάζλι (παζλ).

Έτσι λοιπόν, προμηθευτήκαμε ένα σάκο για να βάλουν όλοι αυτοί τα δώρα τους!!!

Σχόλια

Ο χρήστης Aspa είπε…
Και οι δυο μου κόρες λατρεύουν τα ζουζούνια! Βλέπω ότι κι εσείς τα αγαπάτε και να που τώρα περιμένετε δώρα από όλους τους άγιους και μάγους του κόσμου! Με το καλό να τους δεχτείτε! Καλά Χριστούγεννα!!!
Ο χρήστης Κοκκινοσκουφίτσα είπε…
Aρχοντία μου, αν και κανονικά σχολιάζω το από κάτω ποστ, σου γράφω εδώ για να το δεις αμέσως.
Κοπέλα μου, τι κουραμπιεδάκια ήταν αυτά! τι ωραία γεύση, τι υπέροχος συνδυασμός το κακάο με τα φουντούκια! έκανα γύρω στα 120 κομμάτια και έχουν μείνει τα μισά από προχθές! όποιος έρχεται σπίτι, νηστεύει δεν νηστεύει, τσιμπάει και από ένα. ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ! και είμαι και άσχετη, πρώτη φορά έφτιαχνα κουραμπιέδες. ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΔΙΑΣΗΜΗ ΛΕΜΕ! να είσαι καλά, να χαίρεσαι το μωρούλι σου και καλές γιορτές!
Ο χρήστης Αρχοντία είπε…
Κοκκινοκουφίτσα, χαίρομαι που σας άρεσαν! Και μένα μ'αρέσουν πολύ αυτά, και όποιος έρχεται παίρνει και πακετάκι φεύγοντας.
Άσπα, η μικρή μου λατρεύει τα ζουζούνια και γενικά τη μουσική, ειδικά ότι μπορεί να χορέψει - από μπαλέτο μέχρι συρτάκι!
Σας ευχαριστώ πολύ,
και σας εύχομαι χαρούμενες γιορτές!!
Ο χρήστης olivetreegirl είπε…
Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου το όμορφο και τη γλυκιά σου οικογένεια! Να περάσετε υπέροχα Χριστούγεννα!
Ο χρήστης Δημιουργία είπε…
Καλά Χριστούγεννα να έχεις κορίτσι μου. Σου εύχομαι τα καλύτερα για σενα και την οικογένειά σου!
Ο χρήστης Δημιουργία είπε…
Καλή και ευτυχισμένη χρονιά!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σύκο πράσινο γλυκό κουταλιού

Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε τον Απρίλιο από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο. Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού. Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω το γάλα της συκιάς στο δέρμα μου. Υλικά: 60 σύκα μέτρια 6 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 1 φλυτζ. γλυκόζη (για να μη ζαχαρώσει, αλλιώς βάζουμε χυμό από μισό λεμόνι) γαλαζόπετρα όσο ένα ρεβύθι μόνο (από καταστήματα γεωπονικών) αρμπαρόριζα ή βανίλια ή κακουλέ προαιρετικά για άρωμα Εκτέλεση: Την έχει τη διαδικασία του, αλλά δεν είναι δύσκολο, μόνο χ

Κάπαρη στο ξύδι

Η κάπαρη μαζεύεται κατά τον Μάιο. Μαζεύουμε μπουμπούκια κάπαρης και τα βάζουμε σε νερό. Ξαπικρίζουμε αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα για 10 περίππου μέρες. Στραγγίζουμε και βάζουμε την κάπαρη σε βαζάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατάκι και μια πρέζα ζάχαρη, και απογεμίζουμε το βαζάκι με λευκό ξύδι. Σε λίγες μέρες αρχίζουμε να τις χρησιμοποιούμε. Τουρσί γίνονται και τα βλαστάρια της κάπαρης, οι τρυφερές κορφούλες που δεν έχουν αγκαθάκια. Δεν θέλουν ξεπίκρισμα αλλά ζεμάτισμα για 2-3 λεπτά σε βραστό νερό, και μετά στέγνωμα σε χαρτί κουζίνας και στο βαζάκι όπως τα μπουμπούκια.

Μαγειρίτσα - δεν θέλει κόπο!

Παρεξηγημένο φαγητό - τάχα δύσκολο, θέλει κόπο, χρόνο κ.τ.λ. Μύθος! Όλη η δουλειά είναι το πλύσιμο και το κόψιμο των υλικών. Ούτε ζεμάτισμα ούτε τσιγάρισμα ούτε πολλά σκεύη λερωμένα. Ιδού λοιπόν πώς μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα και με εγγυημένη επιτυχία: Υλικά: 1 συκωταριά πλυμένη και κομμένη κομματάκια ψιλά ή χοντρά όπως σας αρέσει 5 μαρούλια πλυμένα και χοντροκομμένα 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα πλυμένα και κομμένα ροδέλες 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι λάδι περίπου 1 κούπα ή κατά τη συνήθειά σας 2 αυγά 1-2 λεμόνια το χυμό 1 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο μέσα στο χυμό από τα 2 παραπάνω λεμόνια Εκτέλεση: Ανάβουμε το φούρνο να κάψει στο φούλ, αντιστάσεις πάνω κάτω. Όλα τα λαχανικά και μυρωδικά μέσα σε μια γάστρα ή βαθύ ταψί, και από πάνω η συκωταριά, όλα αλατοπιπερωμένα. Θα ξεχειλίσει η γάστρα αλλά μήν φοβηθείτε, με το ψήσιμο μένουν τα μισά.  Περιλούζουμε με το λάδι και βάζουμε στον φούρνο που τον χαμηλώνουμε στο